domingo, julio 15, 2007

"Nosaltres som 7, vosaltres dos"

http://xlleberia.blogspot.com
/2007/07/nosaltres-som-7-vosaltres-dos.html
La frase del títol es va poder sentir en boca del Sr. Sebastià Homs, dirigint-se als regidors d'ICV durant el ple.
El Ple del passat dijous va ser molt mogudet. Ja es veia a venir perquè, primer, tenia 31 punts del dia, una cosa insòlita, i segon perquè dimarts l’il·lustríssim alcalde va decidir anul·lar la junta de portaveus, una junta que és obligatòria fer-la abans dels plens.
A mesura que començaven a aparèixer els temes, l’ambient es feia més tens. L’il·lustríssim Alcalde va decidir treure la paraula als regidors de l’oposició, no deixant replicar en diversos moments i deixant molt clar la seva nova manera de fer política a Viladecavalls.
A Viladecavalls mana ell, i ningú més. Em penso que el que li molesta realment és que hi hagi una oposició i que els regidors s'asseguin cada dos mesos als seus llocs per demanar explicacions. En aquest primer ple es va deixar molt clar qui mana i com mana.
En el moment de donar la paraula abans de la votació als grups de l’oposició, ja no preguntava ni al grup municipal de CiU ni al del PVA si tenien alguna cosa a dir. No fa falta preguntar, ja que no diran res...
Durant el ple van aprovar-se els projectes de la piscina de Can Trias, del pont de Sant Miquel i els 150 pisos de promoció pública. És lògica l’abstenció d’Esquerra a aquests projectes, ja que si no es dona informació sobre com es farà, ni les quantitats exactes, ni les possibles fases en les que constarà el projecte, és molt difícil votar a favor, encara que, inexplicablement per mi, el PSC sí que els hi va donar suport.
M’agradaria equivocar-me però tinc seriosos dubtes de què es facin totes aquestes coses promeses. Després de dues hores, i quan ja s’havia finalitzat l’últim dels 31 punts del dia, va afegir dues propostes d’urgències, dos plans parcials urbanístics. No feia falta. Si els plens es fessin cada mes ( a partir d’ara es faran cada 2), possiblement aquest problema no hauria sorgit. Això va sorprendre a tots els presents a la sala de l’Ajuntament. Aquest fet va comportar que els regidors dels grups d’ICV i PSC s’aixequessin dels seus llocs i marxessin. En aquest moment va haver una discussió molt tensa amb el portaveu d’ICV i l’alcalde.
Els representants d’Esquerra van quedar-se als seus llocs al·legant el dret a la paraula i a denunciar les barbaritats i les males maneres de fer que havia dut a terme l’il·lustíssim Senyor Homs.
Com veieu van ser dues hores molt i molt intenses, i només fa falta que al sortir del plè, certes persones que durant molt temps no se les ha vist per allà, tinguin una actitud de menyspreï vers la Glòria Ulles. Al ple ella ha d’aguantar tot el que passa, en aquells moments és el que toca, però el que li falta és rebre atacs personals basats en mentides, lamentable.
Si tots els plens son així, algun cobriment de cor hi haurà durant aquesta legislatura –encara que espero que no sigui així-, i pel bé de la salut dels presents anirà bé que es facin cada dos mesos!!!