domingo, julio 15, 2007

Respectin le regles del joc

http://laveudeviladecavalls.blogspot.com
/2007/07/respectin-les-regles-del-joc.html
Fent una llegida als diferents blocs que s'interessen per la política viladecavallenca podem afirmar que el primer ple municipal de l'era Homs no ha decebut. De fet va generar molta expectació perquè a la sala de plens no hi cabia una agulla.
Per descriure o explicar el que va succeïr al ple, els autors dels diferents blocs consultats, fan servir el recurs de la ironia. Es parla d'espectacle, d'estil, de tarannà antidemocràtic, de revenjes, de situacions insòlites, trifulques, etc, etc. Els articulistes solen acabar els seus articles demanant a l'alcalde que deixi opinar i aportar idees a tothom. Que es treballi pel poble. La Veu està totalment d'acord amb aquestes demandes.
No obstant, creiem que s'hauria d'anar més enllà. Ens dona la sensació que s'accepta la idea que l'alcalde Homs té "el poder absolut" i que per tant, ens hem de sotmetre a tot allò que ell i el seu equip decideixin.
La frase de Manuel de Pedrolo "cal protestar fins i tot quan no serveix per a res" ens inspira però, a la vegada, ens fa pensar que segurament M.Pedrolo quan utilitza el terme "protestar" no feia referència només a l'ús de la paraula. Des de una interpretació personal suposem que Pedrolo interpretava "protestar" com a qualsevol forma de reclamació formal contra els actes il·legítims.
Per tant, si realment es considera que l'alcalde Homs i el seu equip de govern no estan respectant les regles del joc, és a dir la normativa que regula el funcionament de l'administració local, és necessari ser creatiu i pensar la manera de canviar aquesta línia encetada pel govern. També es pot ser més solemne i de la protesta passar a la denúncia.
Perquè des de la humil visió dels que escriuen ens sembla que a aquest alcalde tot el que sigui parlar d'ell, ja sigui bo o dolent, alimenta el seu ego.