lunes, mayo 28, 2007

Discriminació

Sóc una de les 1.400 persones usuàries del peatge de les Fonts que han rebut una carta d'Autema en la qual se'ns amenaça de cobrar-nos el peatge perquè deixem l'autopista per la sortida sud-oest de Terrassa i no per la del centre.
El meu delicte és viure a Can Trias, un barri de Viladecavalls enganxat a Terrassa. Fa cinc anys que passo pel mateix peatge, faig la mateixa ruta d'anada i tornada i gaudeixo dels descomptes que hi havia abans de la plena gratuïtat. No comprenc aquest canvi de criteri ara, ni veig on és el frau de què se m'acusa.
Deixar l'autopista per la sortida sud-oest de Terrassa ens aboca a una carretera, la d'Olesa a Manresa, a la qual s'arriba igualment sortint a Terrassa Centre. La qüestió ara és que, si volem conservar el dret a la gratuïtat, Autema ens obliga a entrar a l'autopista i sortir-ne per Terrassa Centre; d'aquesta manera contribuiríem a col·lapsar una mica més el trànsit en aquesta zona i a contaminar més.
On és, en aquest cas, la sostenibilitat de què tant parlen els polítics? I la coherència? Em sembla que les persones que han planificat això evidencien un tarannà clarament discriminatori envers els residents de les poblacions properes a Terrassa. Els 1.400 discriminats ens mereixem una mica més de respecte.
Montserrat Armengol Aymerich. Notícia publicada al diari AVUI,