martes, diciembre 18, 2007

Sense arrogància, però “con el tiempo que haga falta”

http://viladecavalls-francisco.blogspot.com
La dita “con el tiempo que haga falta” es va dir al ple municipal de Viladecavalls del 29 de novembre pel portaveu socialista, a la seva intervenció del punt 19 de l´ordre del dia, “Precs i preguntes”.
La dita es va recollir a l´acta de la sessió, però desproveïda del seu entorn, de la seva motivació queda deslluïda i fins i tot pretensiosa. Potser es aquesta impressió la que se li vol donar, quant no es recullin la majoria de coses de les discussions, - a vegades queden desfigurades per la sintetització de la “síntesis”- i si aquestes i altres expressions, que sense contexts, semblen fora de to.
El perquè de tot plegat.- La vigència i el sentit de la dita es dona quant després de 18 punts, amb la constant de l´autisme de l´equip de govern de CIU i l´autoritarisme dèspota de l´alcalde, -que nega els arguments, talla les paraules, no permet les repliques, i vota contra les mocions de l´oposició, “perquè no solucionen res ni aporten res”- al punt final de precs i preguntes, es vol que els portaveus a l´oposició passin de puntetes.
Les intervencions de menor a major comencen amb IC-V que anuncia que serà breu, -preveiem que li poden retallar l´intervenció- després ERC que assenyala que té només algunes preguntes, però les dos intervencions ocupen el seu temps, i es clar a les 12 de la nit CIU voldria tancar la paradeta i anar-se; però encara queda l´intervenció dels socialistes, l´ultima i la pressió es nota amb els nerviosismes d´alguns.
Pagarien per evitar-la, i en tot cas que fora un plis plas, però el portaveu del PSC sempre porta un plegat de questions. Arribar aquet moment, es quant el portaveu “sociata” molt conscient del moment diu la dita “con el tiempo que haga falta”.
Si ho volem d´altra manera que facin els deures, que per això cobren.- Bona part de les preguntes al ple es realitzen perquè no hi ha altre manera de posar en evidencia la mala fe política de l´alcalde, que no escolta les demandes, que no hi dona contesta a les peticions per instancia, que davant les sol•licituds d´informació les ignora.
Si CIU fos diligent, si l´alcalde fos competent, donaria les respostes, facilitaria l´informació. Però en realitat a mes a mes no es tracta tant de les mancances anteriors com el que Sebastià Homs , no diu res perquè la revenja encara li domina.
El resultat es cada Ple te tot un rosari de demandes d´interès polític, les quals tot i resumides esquemàticament pel secretari, som una “pila”.
Aquestes son las del PSC de més de novembre: “El grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya, pregunta sobre les qüestions següents –amb un previ “con el tiempo que haga falta”:
1/ Fa esment a que el Sr. Alcalde temps enrere va parlar d´una conspiració en contra seva per part dels treballadors de l´Ajuntament, demana que identifiqui a quins treballadors o enllaços sindicals es referia quan va fer tals manifestacions.
2/ En segon lloc demana se li faciliti una relació del personal de l´Ajuntament, tant Regidors com càrrecs de confiança, que disposen de telèfon mòbil facilitat per l´Ajuntament, i en base a quins criteris de selecció se´ls hi atorgat.
3/ En tercer lloc, demana se li faciliti una còpia dels Decrets de l´alcaldia en base als quals s´ha procedit a la delegació de competències en els Regidors municipals.
4/ Seguidament demana se li facilitin còpies de les actes dels Consells d´administració celebrats per l´empresa municipals Viladecavalls Multigestió S.L:, així com del document de renúncia de l´anterior gerent de la mateixa.
5/ Demana tenir accés als expedients d´acomiadament dels ex treballadors municipals, senyors David Calvet i Marta Miró.
6/ Demana tenir accés a l´expedient mitjançant el qual es va procedir al nomenament del nou gerent de Viladecavalls Multigestió S.L., per tal de veure quins criteris de selecció es van seguir.
7/ També demana se´ls contesti a la instància presentada o se´ls informi en relació al tema de l´ermita de Sant Miquel de Toudell.
8/ Per últim, demana informació en relació a l´actuació que han tingut tant l´Ajuntament com els diferents serveis municipals en relació a la situació en que actualment es troba el Sr. Caballero.