viernes, diciembre 14, 2007

El dilema és clar, quan CIU guanya, Viladecavalls perd

http://viladecavalls-francisco.blogspot.com
Nou Ple municipal extraordinari per al 20 de desembre, gairebé “nochebuena”. Les propostes per al PUOSC, anualitat 2008-2012, i la finalització del termini per a presentar-les, al costat d'altres temes com el Pressupost municipal per a 2008, ho han fet possible.
Els misteris han estat desvetllats. Veritablement gens nous ni complicats per a escamotejar-los fins a última hora al PSC, ERC, i IC-V. EL govern municipal de CIU, o no té projectes o no està a l´altura de les necessitats plantejades per la ciutadania. En realitat hi ha de les dues coses, una prova és que encara no han fet públics els continguts del pacte amb el PVA, el regidor que els permet tenir la majoria. No ho poden fer públic perquè no hi ha continguts ni hi ha pacte més enllà d´un repartiment del poder i del pressupost.
Les propostes per al PUOSC són dos, sol·licitud de 100.000€ en el 2008 per a executar obres de rehabilitació i millora del carrer Antoni Soler Hospital, la de l´Ajuntament, i la plaça Pere Amat. En el 2009 sol·licitud de 550.000€ per a contribuir a la construcció d´una nova escola Bressol. Del 2009 al 2012 res de res.
No feien falta tants fanals per a tan poc enllumenat. La primera proposta és essencialment manteniment i rentat de cara d´una plaça que han tingut des de fa anys abandonada a la seva sort, i la segona és un projecte que CIU ve anunciant des de fa ja dues legislatures. Veurem si aquesta vegada es realitza, perquè el govern municipal canvia d´actitud com de jaqueta. No són gens formals ni fiables.
A la vista d´aquesta falta de projectes i perspectiva, s´entén la negativa que en el Ple municipal del passat mes de novembre, CIU+PVA van mantenir amb la proposta presentada pel PSC i IC-V, d´elaborar un Pla d´actuació municipal conjunt per al 2008-2011, partint dels objectius de treball prioritaris presents en les propostes electorals de totes les formacions polítiques.
La resposta del govern municipal a un emplaçament col·lectiu sobre objectius comuns va resultar democràticament desalentadora per a les aspiracions d´una ciutadania progressista, d´una banda el representant del PVA, va manifestar que encara estant d´acord amb el contingut essencial votarien en contra pels aspectes participatius de la mateixa, que al seu entendre ja havien demostrat ser un rotund fracàs, en l´experiència sobre pressupostos participatius de l´any 2005. La posició de CIU per boca de l´alcalde no es molestava a trobar raons, amb l´estil autoritari i en ocasions neo feixista que li agrada exhibir a Sebastián Homs, aquest es limitaria ha dir que la proposta era extemporánea, que no solucionava ni aportava res. El poder es manifesta amb poques paraules i la autocracia encara més.
Veritablement una proposta que entre altres coses contemplava que tota la Corporació treballés d´una manera integrada sobre objectius comuns clars i compartits, que precisava que l´acció de govern havia de ser de màxima transparència i obertura a la participació de les diverses forces polítiques, que requeria a la ciutadania per a l´articulació de propostes des de la base, sens dubte era i és massa ambiciosa per als interessos de CIU, que a Viladecavalls segueix ancorat a polítiques de caverna i campanar.
CIU no ajuda al progrés social, és una rémora que subsisteix gràcies a la cohesió d´un fort component d´interessos entrellaçats d´una part minoritaria de la població, però que segueix manan per la falta de cohesió de la resta, dimanant de l´execució de polítiques desiguals al tractament del territori i de les necessitats, segons rèdit electoral.
CIU va guanyar les passades eleccions municipals, però Viladecavalls ha perdut l´oportunitat durant el temps que els convergents governin, d´acompassar el seu rellotge al progrés social.