jueves, diciembre 13, 2007

Nota de premsa d'ICV - Viladecavalls


http://carlesrh.blogspot.com
Els regidors d’Iniciativa de l’Ajuntamen de Viladecavalls, Joan Olivares i Carles Rodríguez, han presentat aquest matí en roda de premsa la seva valoració del ‘inici del nou curs polític.
Des d’Iniciativa es feliciten perquè l’equip de govern (CiU-PVA) finalment hagi anunciat tirar endavant reclamacions històriques del municipi com la piscina de Can Trias i el nou pont de Sant Miquel de Guanteres.
En paraules de Rodríguez, “Després de 13 anys de promeses de Convergència ja era hora que les promeses fossin realitat.”
D’altra banda, els regidors d’Iniciativa han volgut “fer saber als veïns i veïnes de Viladecavalls el dècifit democràtic que pateix actualment el nostre Ajuntament”.
El mateix Rodríguez criticava: “A Sebastià Homs i Paco Vega els fa nosa el joc democràtic i un dels objectius del seu mandat està sent deixar d’escoltar, atendre i dialogar amb els partits que actualment representem el 48% dels ciutadans de Viladecavalls”.
Aquestes crítiques dels ecosocialistes venen motivades per decisions de l’actual equip de govern, tals com: que els regidors de la oposició hagin d’entrar a l’Ajuntament amb la policia, les altes retribucions dels càrrecs del govern, els acomiadaments improcedents de personal de l’Ajuntament o la negació del torn de rèplica als Plens, entre d’altres.
Rodríguez ha qualificat d’”antidemocràtic” el currículum que avala a l’equip de govern.
A continuació, Joan Olivares ha fet saber que el seu Grup Municipal no farà cap prec ni pregunta al pròxim Ple, ja que “l’alcalde no ens contesta”. Iniciativa ha decidit presentar tres mocions que obliguin al govern a pronunciar-se.
Els ecosocialistes presentaran una Moció per reglamentar les Comissions Informatives, i en aquest punt Olivares ha recordat que “les comissions finalment es fan per una reclamació d’ICV”. En els municipis de més de cinc mil habitants són obligatòries. Olivares també ha anunciat que Iniciativa presentarà una moció per tal que els càrrecs de confiança (actualment a Viladecvalls hi han 5) estiguin subjectes a un registre d’interessos, i una altra per recuperar la tradició de penjar a la Sala de Plens els retrats de tots els alcades sortints. Ja que, segons Olivares, “la història de Viladecavalls no comença amb Sebastià Homs”
Finalment, els regidors d’ICV han manifestat la necessitat de mantenir alguna reunió amb el govern per tal de “tractar temes de poble”, com la redacció del Pla de Mobilitat, i han lamentat haver-se de comunicar amb l’alcalde per la premsa perquè se’ls escolti. Rodríguez llençava un missatge a Homs: “No volem fer nostre el lema que van fer servir a Teruel, però si cal ho direm ben fort: “La oposició i Iniciativa existeix!” No pot canviar les regles del joc democràtic Sr, Alcalde.”