martes, diciembre 04, 2007

Cal seguir denunciant allò injust

http://carlesrh.blogspot.com
El passat 23 de novembre, el Grup Municipal d'ICV vam realitzar una roda de premsa, la nota de premsa resultant, la podeu llegir aquí mateix en l'anotació anterior i a la nostra pàgina web. Enlloc més. Cap mitjà de comunicació s'ha fet ressò del que nosaltres denunciàvem.
Ja estic acostumat a que a Iniciativa no estigui massa ben tractada als mitjans en general, però el que ha passat aquest cop no m'ho explico. De tota manera, com em sembla que són temes prou importants i se que hi ha un bon grapat de gent que llegeix aquest bloc i d'altres, ho diré més explícitament. Penso que alguna cosa ha de moure's en aquest poble. Digueu-me que en penseu:
CURRÍCULUM ANTIDEMOCRÀTIC DE CIU I PVA
- Prohibició als regidors de la oposició d'aparcar a l'espai reservat per a càrrecs electes i vehicles oficials a la porta de l'Ajuntament.
- Retirada de les claus d'accés a l'Ajuntament dels regidors de la oposició. Cal demanar permís a la Policia Local per entrar al Consistori.
- Buidatge de competències del Ple en favor de la Junta de Govern. El Ple es reuneix cada dos mesos (el mínim que fixa la llei)
- Les retribucions dels membres del Govern estan per sobre de les de municipis similars, del mateix color polític, i fins i tot més grans com Matadepera.
- L'equip de govern ha contractat 5 càrrecs de confiança que cobren al voltant de 2000 euros al mes. Alguns fins i tot fan de tècnics i assisteixen a actes oficials en representació de l'Ajuntament (Véase Antoni Florido).
- En pocs mesos s'han realitzat més de 3 acomiadaments improcedents de personal de l'Ajuntament. Per pagar les indemnitzacions, en alguns casos, es demanen crèdits.
- L'alcalde ha negat innumerables vegades el torn de rèplica als Plens als partits de la oposició (ICV, PSC, ERC).
- L'equip de govern ha col·locat a membres de les seves llistes electorals al capdavant de diferents entitats del poble.
- La revista Municipal la redacta l'assesor de l'alcalde, ja que la tècnica de comunicació va patir els acomiadaments dels que parlàvem abans.
- La intenció de Sebastià Homs i Paco Vega era no realitzar Comissions Informatives (són reunions que serveixen perque l'equip de govern doni compte de les seves accions a la resta de partits i aquests manifestin la seva posició).
Una reclamació d'ICV va forçar al govern a realitzar-les, ja que en municipis de més de 5.000 habitants són obligatòries.
El problema ara, és que l'alcalde les convoca a les 12h, dificultant, així, l'assistència dels regidors que treballen fora de l'Ajuntament, és a dir, els de l'oposició.
- Van incomplir la llei al incorporar 2 punts de forma urgent (sense que la resta de regidors tinguéssim coneixement de cap tipus) a un Ple extraordinari. Un d'ells era la reforma i ampliació del Polígon Industrial Can Mir.
La llista és ben llarga i podria continuar, ho faré més endavant.
Com podeu comprovar se'ns ha girat feina i l'únic que trobem són traves i dificultats per tot arreu. Ara fins i tot per part de la premsa, sense motiu aparent. Serà perquè el govern també té fil directe amb els generadors d'opinió del nostre entorn?
Segueixo des dels 18 anys la política municipal a Viladecavalls i, malgrat les discrepàncies ideològiques, si que vaig aprendre alguna cosa de l'anterior alcalde Fèlix Farré, va saber sempre buscar i trobar aliances i suport fins i tot en els seus pitjors moments.
En Sebastià, en canvi, se sent molt més tranquil i còmode dinamitant qualsevol tipus de relació amb els seus regidors. Prefereix eliminar tot allò que l'impedeix fer ostentació del seu poder indiscutible i absolut. En ciència política van ensenyar-me que això és propi de règims totalitaris i dictatorials.
Sebastià Homs va ser mestre abans que polític. Entenc que ser mestre no és, actualment, la seva vocació, ja que les seves lliçons a dia d'avui només m'estan fent vergonya aliena.

Etiquetas: ,