viernes, noviembre 30, 2007

Alcalde s´hauria de preguntar vostè seriosament, que vol ser quan sigui gran

http://viladecavalls-francisco.
Aquesta nit s´ha realitzat el Ple ordinari del Consistori de Viladecavalls. De les 21 a les 24 hores, remenant les cireres. L´anterior alcalde de CIU, Felix Farre, més hàbil i pragmàtic, mes dialogant i mes sensible, sabia arribar al port sortejant obstacles, a la vegada que intentant facilitar les coses a l´oposició. El manava, però dintre d´un ordre raonable.
Ara no, L´alcalde actual de CIU, Sebastià Homs, no te les qualitats necesaries per moure raonablement el Consistori; es autoritari, tancat amb la seva veritat, juga a la provocació mitjançant l´accentuació de la seva majoria. Això no li dona cap plus d´autoritat i de vegades queda ridiculitzat per si mateix.
Aquesta nit va ratllar l´esperpent, a la moció que va presentar segurament de la fàbrica de churrus del Mas-Madi. Es tracta de l´adhesió a la manifestació del dia 1 de desembre.
Abans de la seva moció ja s´havia votat altra de ERC, amb certa sintonia amb els convergents, però amb una diferencia molt apreciable de formes i presentació dels continguts. El portaveu d´ERC, Lluís Soler –la Gloria era a casa amb malaltia- ha votat a favor, però l´ha dic a l´alcalde algunes veritats incòmodes, sobre tot tenint en compte que aquet va sortir d´ERC, de manera poc elegant.
L´enteniment entre CIU i ERC té moltes dificultats a Viladecavalls, perquè Sebastià Homs no es la persona adequada per liderar l´ideari convergent. L´alcalde s´hauria de preguntar seriosament, que vol ser quan sigui gran, ja que vol ser mes independentista que els independentistes. I tot això militant a CIU, una formació de dretes, amb molt més quantitat de petit burgesos, botiflers i panxes plenes que qualsevol altra partit.
IC-V ha estat d´acord a la moció d´ERC i s´ha abstingut a la de CIU, després de repassar amb detall l´actuació convergent a la Generalitat. S´ha de dir que els dèficits en infraestructures a Catalunya són responsabilitat directa de CiU. En 23 anys al capdavant del govern català no van apostar mai per rodalies ni van mostrar-ne cap interès.
La posició d´IC-V i ERC sempre ha segut critica, no es nova i a la vegada que defensen els seus criteris, mantenen la seva aportació i suport a la Generalitat, però CiU practica la hipocresia i el cinisme polític al recolzar i participar a la manifestació del dia 1 de desembre sent el principal responsable, juntament amb el PP, de l´origen dels problemes amb Rodalies:
-Van aprovar el traçat de l´AVE, i ara es desdiuen.
-Van donar suport de manera reiterada a aquells pressupostos del govern d´Aznar que menys van fer per les Rodalies a Catalunya, a més presentaven esmenes als pressupostos del PP per rebaixar encara més la inversió en rodalies de Barcelona, pretesament per afavorir altres actuacions.
-No van demanar el traspàs de Rodalies quan el seu suport era clau per què Aznar fos President i Álvarez Cascos Ministre de Foment.
-No van demanar la transferènciadel servei ni quan una sentència del Tribunal Suprem de l´any 1996 els hagués permès de fer-ho.
CIU no vol que Catalunya avanci i fomenta l´engany a l´opinió pública i desprestigi de les institucions democràtiques: alguns dels que donen suport a la marxa estan contribuint amb les seves actuacions a desprestigiar l´acció política.
CIU vol despistar a la ciutadania participant a manifestacions quina causa la trobem en actuacions seves i amb convocatòria confusa: No se sap de forma certa quin és el sentit unitari i definitiu de la marxa. El “dret a decidir” és una expressió que de tant que vol significar i que s´usa, resulta buida.
-Uns es manifesten pel Dret a decidir.
-Uns es manifesten per què volen el sobiranisme, o d´independentismec.
-Uns altres volen que la Ministra Alvarez dimiteixid.
-Altres en contra de decisions que van prendre quan tenien responsabilitats.
-Finalment, alguns ho fan per protestar pels problemes de les últimes setmanes.
El portaveu socialista ha expressat que el PSC ni convoca ni dóna suport a la manifestació, tot i respectar qualsevol expressió de la ciutadania, pacífica i cívica, també ha reconegut la complexitat de l´situació, les dificultats i els errors, però s´ha negat a l´acceptació de la dimissió de la ministra, ja que això no es resoldre la situació.
El ciutadà sap qui són els responsables i qui aporta les solucions. El ciutadà entén perfectament que s´està treballant per solucionar els problemes, pel complert restabliment del servei de Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat, i per l´arribada de l´AVE a Catalunya.
El President Montilla va sortir donant la cara, cosa que no va passar mai amb Pujol, i va anunciar amb sensatesa les prioritats què després tothom ha fet seves.
Primer, la seguretat, d´usuaris i treballadors.
Segon, el restabliment del servei de Rodalies i FerrocarrilsTercer, l´arribada de l´AVE.
CIU es mou a la irrealitat, parla d´un país que no existeix. Defensa una Casa Gran del catalanisme on el Mas i d´altres espavilats tinguin la potestat de donar el carnet de catalans. Volen dividir als catalans dient qui es el bo i el dolent.
L´imaginari de CIU no es el catalanisme, es el totalitarisme, i la dèria de l´alcalde de Viladecavalls es creure que al tenir majoria al Ple, els acords son de tot el Consistori, i que tots els ciutadans estan d´acord.
Dons arribarà el moment que tindran sorpreses.

Etiquetas: , , , ,