miércoles, noviembre 28, 2007

toc de queda per animals

A l’obrir el correu només arribar a casa, m’he trobat amb una carta de l’ajuntament sobre la “tinença responsable de mascotes” firmada pel senyor Santi Griera i Gusi, regidor de medi ambient. Esmento aquesta carta perquè m’ha sorprès en 2 coses, com els acudits en una de bona i en una altre de dolenta.

La bona es que es la primera carta en molt de temps que no es propagandística i que intenta fer un bé social al municipi.

La dolenta es que com sempre, Ciu mostra el seu desconeixement del municipi i de les seves problemàtiques. M’explico: En aquesta carta es pot llegir al punt tres com queda prohibit tenir animals al pati, terrassa,balcons,etc que pels seus sons destorbin el descans dels veïns. La veritat es que m’encanten els animals i sempre he tingut alguna que altra mascota i puc afirmar que els gossos no borden perquè si o per molestar. Ho fan normalment quan algú els destorba a ells o veuen perill d’invasió del seu territori. Es per aquesta segona raó que molta gent de Viladecavalls té gossos al pati, el nostre poble està format en gran part per torres i cases “d’alt estanding” on els seus propietaris aprofiten els seus animals de companyia, també com autodefensa a casa per prevenir robatoris. Tothom sap que el moment de major risc de robatoris es a la nit, on evidentment la policia no pot estar a tot arreu i el moviment al carrer es casi nul, però segons el regidor de medi ambient Santi Griera hem de tenir els gossos a dins de casa ben tranquil·lets i adormidets. A la mateixa carta diu que l’incompliment d’aquestes normes serà sancionat; així que si al vostre gos se li acudeix molestar en el moment de que algú envaeixi la vostra llar sereu sancionats. Com deia abans, no sempre que un gos bordi es perquè estiguin robant, es pot donar la circumstància de que algú molesti al animal, es per això que crec que seria bo fer una altre normativa que respecti el descans dels animals.

En el darrer punt de la carta ens comunica que s’ha detectat un increment de gats al carrer i que ens sol·licita que no els donem de menjar. No cal, els gats ja buscaran menjar a les escombraries fent inútil la tasca de reciclatge que practiquem molts ciutadans del municipi, i si no ho fan ja moriran de gana en qualsevol lloc del poble on es podriran i ambientaran el municipi amb una olor molt agradable.

Senyor Griera, estic d’acord amb vostè que hi ha molt mal educat que embruta els carrers del poble amb les defecacions i orins del seu animal i que la millor opció es educar, però siusplau no faci ordenances utòpiques i/o sense sentit, podria dedicar el seu temps a eradicar el problema que originen les colònies incontrolades de gats o a minvar la contaminació acústica que pateix el poble per la nit, no produïda per gossos, gats o canaris, sinó per ciclomotors trucats, cotxes amb la música a tot volum i adolescents amb ganes de gresca.

Etiquetas: ,