lunes, noviembre 26, 2007

Dos dies per debatre les infraestructures, l´habitatge i la convivència

http://viladecavalls-francisco.
La VI Conferència Nacional del PSC que s´ha desenvolupat a Girona ja s´ha acabat amb els dictàmens i les resolucions politiques votades pel Plenari per unanimitat. Pot semblar que això es votacions a la búlgara, però no. L´entusiasme de tothom, delegats e invitats es aclaparador.
Els 800 delegats i delegades que han estat escollits per les seves respectives agrupacions s´han currat el debat de 1.800 esmenes a les 3 comissions:
1. Infraestructures per a Catalunya (284 delegats).
2. Habitatge: un dret per a tothom (236 delegats).
3. Convivència: unes ciutats en canvi (305 delegats).
Al llarg de les darreres setmanes anteriors a la Conferencia Nacional, s´han realitzat diverses conferències preparatòries. Des del mes de setembre, han tingut lloc trobades a Mataró (infraestructures), Barcelona (convivència) i Cornellà (habitatge).
De ben segur que molts altres parlaran al detall del que ha sortit, així que potser valdria la pena destacar altres aspectes d´aquet “evento”.
-Catalunya no ha cobert dèficits estructurals. Catalunya té un parc d´infraestructures per quatre milions d´habitants perquè els que van governar la Catalunya dels sis milions no van dotar-la d´infraestructures per a sis milions.
-El PSC es l´únic partit a Catalunya, que assumeix el risc de pensar i dir en veu alta el que pensa.
-Els socialistes son els únics que s´atreveixen a fer jornades com aquestes, sense esperar als congressos per interrogar-se per les grans qüestions que preocupen al país, com les infraestructures, l´habitatge i la immigració.
-CiU afegint-se a les protestes sobre la situació de les infraestructures aspira a tapar les seves pròpies mancances històriques, que no han sapigut defensar quan han tingut responsabilitats de Govern.
-Els socialistes volem donar resposta a les necessitats de vuit milions de persones, mitjançant politiques adequades a desenvolupar pel Govern.

Etiquetas: , , ,