viernes, noviembre 23, 2007

PSC i IC-V de Viladecavalls, proposan elaborar un Pla d’Actuaciò Municipal (PAM) 2008-2011

http://viladecavalls-francisco.
Els Grups Municipals del PSC i IC-V han presentat la proposta al Ple del proper 29 de novembre, en base als següents criteris:
Atès que al punt primer de la Comissió Informativa del dia cinc de novembre de 2007, es van exposar una sèrie de propostes de projectes per executar durant el present mandat..
Vist que les propostes presentades, en termes generals, ja hi eren als programes electorals del PSC i ICV-EA:
-Ampliació i millores dels locals socials de les entitats.
-Construcció d’una nova Llar d’infants.
-Remodelació edifici Casa Consistorial.-Millora dels carrers.
-Millora de les places.-Construcció del nou Consultori mèdic.
-Construcció nou locutori Radio Vila.-Inversió reparació capa de rodadura dels divers barris.
Atès les coincidències de tots els GG.MM del consistori amb les propostes.Atès que per l’articulació d’aquests i altres projectes es imprescindible un pla, no només per cohesionar la seva acció, sinó també per aconseguir la màxima coherència operativa en totes les adaptacions i correccions que sigui necessari realitzar per mantenir-lo actualitzat.
Atès que un pla d’actuació és un document estratègic on, de manera escrita, s’especifica quina és la missió a aconseguir, per part d’una determinada corporació municipal, i a través de quines accions s’intentarà dur-la a terme.
Atès que les entitats i la ciutadania volen participar de les decisions que afecten al seu benestar, i el Pla d’Actuació Municipal (PAM) és un instrument de treball de gran importància que cal posar en mans dels vilatans i vilatanes per tal que aquests puguin fer aportacions, millores i seguiment de l’acció de govern i demanar als seus representants que l’acompleixin.
Els GG. MM del PSC-PM i ICV-EA proposen:
A) Que tot l’Ajuntament treballi d’una manera integrada al voltant d’objectius comuns, clars i compartits.B) Que l’acció del govern municipal, sigui de màxima transparència i apertura a la participació dels GG.MM., i ciutadans en els afers públics.
I per tot això s’ha acorda:1. Elaborar un Pla d’Actuaciò Municipal (PAM) 2008-20112. Convocar a la ciutadania i les entitats, per treballar conjunta i participativament el PAM, tenint en compte les propostes dels GG.MM, i a partir de quatre eixos fonamentals:
A) Les persones, principal eix d’actuació . Els joves, els més grans, les famílies i els nens i nenes, com a col·lectius més sensibles, suposen la principal preocupació a la Vila.
B) La transformació del territori . Minimitzar els desequilibris territorials i millorar tots i cadascun dels barris de Viladecavalls.
C) Una bona convivència . Treballar la cohesió social i la lluita contra l’exclusió i la discriminació, juntament amb la garantia de la capacitat dels individus per intervenir en la gestió de nostra Vila.
D) Una Vila sostenible . El compromís amb el medi ambient, l’aprofitament de les energies netes i renovables i el foment de l’ús del transport públic, i d’altres mesures.3. Encarregar la tasca del procés participatiu, a l’equip tècnic que va desenvolupar el projecte dels pressupostos participatius, o d’altres que siguin solvents.