viernes, noviembre 16, 2007

L'Ajuntament de Viladecavalls no s’adhereix a l’apagada contra el canvi climàtic

Institucions i edificis de Catalunya apaguen els llums durant 5 minuts per lluitar contra el canvi climàtic. Ciutadans, empreses i administracions s’han solidaritzar amb aquesta iniciativa realitzada la tarda d’ahir a les 20h.
Lamentablement l’Ajuntament de Viladecavalls governat per CIU, com altres vegades amb convocatòries de caràcter ciutadà, solidari i sostenible, no s’adhereix a la convocatòria organitzada per nombroses entitats ecologistes, sindicals, socials i ciutadanes de tot l’Estat. Els portaveus dels grups municipals a l’oposició PSC, ERC i ICV-EA que volien acordà sumar-se a l’apagada no van ser convocat pel l’alcalde.
Sota el lema “Enfront del canvi climàtic: actua ja” es vol cridar l’atenció de la societat sobre la necessitat de prendre mesures urgents davant de la greu amenaça que implica l’escalfament del planeta.
L’apagada coincideix amb la reunió mundial del Planell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic de les Nacions Unides, entitat recentment guardonada amb el Premi Nobel de la Pau. La reunió se celebra a València fins al proper dissabte.
Aquesta és la segona vegada que es porta a terme una iniciativa d’aquest tipus. La primera apagada de cinc minuts contra el canvi climàtic va tenir lloc l'1 de febrer passat i va ser convocada per la xarxa d’associacions ecologistes Aliança pel Planeta coincidint amb la presentació a París de la primera part del quart informe elaborat per l'IPPC.
En aquella ocasió, la demanda elèctrica de Catalunya va caure un 3,3% entre les 19.55 i les 20.00 hores, període de temps durant el qual es va produir l’aturada energètica. No cal dir que l’Ajuntament de Viladecavalls conduit per CIU, tampoc va sumar-se a la iniciativa, potser perquè l’alcalde com Rajoy del PP, te un cossi que li aconsella

Etiquetas: , ,