miércoles, noviembre 07, 2007

Quina barra…

http://viladecavalls-francisco
Ha arribat el Butlletí Municipal “Viladecavalls” amb data de novembre. Es el primer d’aquet any. S’apropa la festa de Sant Martí (Festa Major d’hivern de Viladecavalls) i l’alcalde no vol desaprofitar l’ocasió de posar a les bústies la seva foto i la seva propaganda.
El butlletí diu que s’ha realitzat pel àrea de comunicació de l’ajuntament, curiosament inexistent des de l’acomiadament injust i reconegut com improcedent pel mateix alcalde, de la periodista Marta Miró. Quina barra.
La portada ja perfila l’estil, una foto del Sebastià posant la primera pedra del projecte dels pisos municipals del carrer de les Orenetes, amb minsa assistència de ciutadans i ciutadanes; això que ho van fer al mateix dia de la fira del comerç del Casc Antic.
Ningú dels Grups politics del PSC, ERC. IC-V van estar presents. L’empresa municipal Viladecavalls Multigestió, té tot el Consell d’administració de regidors de CIU i un conseller del PVA. No se sap que decisions prenen, dintre aquesta casa..., quina barra.
L’anècdota d’aquesta primera pedra es que segons fons solvents, properes als propietaris dels solars colindants, les alineacions de carrer, etc. encara no hi estaven fetes, i per tant la llicencia d’obres no es podia donar (per molta empresa municipal que sigui) i l’acte es podia qualificar almenys de irregular. ¿Si veritablement es donen llicencies, d’aquesta manera, on s’arribarà?.
El cert es que encara els Grups municipals del PSC, ERC i IC-V, no tenen informació de l’adjudicació de les obres, dels procés seguit, del finançament utilitzat, etc. Ho han demanat, però les respostes no arriben. No s’ha obtingut cap resposta per part de l’equip de Govern, però ara parlen al Butlletí municipal, vehicle gratuït d’auto propaganda de CIU del tot tendenciós (per dir-ho d’alguna manera). Quina barra…
Es pot entendre que a l’alcalde li faci vergonya reconèixer els seus errors, però les mentides no tenen justificació, com la de mantenir exclusivament l’oferta d’habitatge dirigida als joves -jugant al populisme- quant encara no s’ha fet l’estudi de necessitats demanat pel PSC fa tres anys i acordat posteriorment per tots els Grups politics. I si l’estudi s’ha fet i es a les mans de CIU, pitjor, confirmaria una vegada mes l’ocultament d’informació estratègica als regidors que no hi son a l’equip de govern, per part de l’alcalde. Quina barra…
Els pisos municipals del carrer Rosari van permetre veure un panorama de necessitats, d’acord a les demandes realitzades per accedir als mateixos, molt més ample que el dels joves. Aquest tenen necessitats, però hi ha altres col·lectius com mares separades, famílies monoparentals, gent gran.. que pateixen el mateix problema.
Per cert, ¿que pasa amb els incompliments del reglament d’ocupació dels pisos del carrer Rosari?. Encara hi ha gent que no viu, tot i el temps des de el sorteig. Resoldre això es també ajudar als joves alliberant pisos, els quals no s’han utilitzat i adjudicar novament a les persones que ho necessiten. L’ajuntament te l’obligació i potestat per recuperar aquest habitatges.
¿Potser no ho fan perquè son gent de CIU?. Quina barra més gran!