lunes, octubre 29, 2007

Parlem de futbol, camps de gespa i promeses electorals...

Com bé sabreu, el passat dijous 25 d'octubre va celebrar-se un Ple extraordinari a l'Ajuntament de Viladecavalls.
L'equip de Govern, CiU-PVA va decidir al començament de legislatura que els Plens es convocaríen cada dos mesos, però el tema a tractar era important i urgent. Calia que els dos camps de futbol del municipi disposin de gespa artificial el més aviat possible.
Aquesta va ser la meva intervenció al Ple: Nosaltres votarem en contra d’aquest punt, i les raons són les següents:
Perquè pensem que això és una acció per publicitar les promeses electorals del seu equip de govern i, per tant, no respon a criteris de prioritat de serveis per als veïns sino a criteris purament clientelistes. L’altre dia a la comissió informativa de Ple el regidor d’esports justificava la seva proposta en base a que el 5% de la població de Viladecavalls utilitza aquests camps, en la nostra opinió aquest és un percentatge ínfim que no justifica els milers d’euros que aquest Ajuntament es gastarà. Des d’Iniciativa ens preguntem si hi ha algun altre municipi de 7000 habitants que disposi de DOS camps de gespa artificial.
Perquè manca una proposta general sobre l’esport a Viladecavalls, i li torno a repetir el mateix que el mes passat, vostès construeixen i gasten diners sense uns objectius a llarg termini i un valor afegit a les seves accions, més enllà de les raons que he esmentat abans.
Ja per acabar, des d’Iniciativa demanem, si-us-plau, a aquest equip de govern que deixi d’utilitzar una entitat esportiva com la Unió Esportiva Can Trias, per fer política. No van tenir prou amb tota la campanya electoral, que fins i tot ara el Sr. Regidor d’esports continua participant a la Junta directiva d’aquesta entitat. Preguem que siguin més curosos i menys apassionats amb aquest tema. Moltes Gràcies.
A banda d'aquesta argumentació més política, el meu company Joan Olivares va fer l'argumentació purament econòmica.
Des d'Iniciativa considerem que el mètode escollit per finançar el proveïment de gespa no és l'adient. Un "leasing" amb un pressupost de 770 mil euros (128 milions de les antigues pessetes) és totalment desproporcionat.
També pensem que hi han altres actuacions molt més prioritàries i universals, que afecten a més persones del poble, com ara el transport públic. I, en matèria d'esports, per nosaltres és més prioritari el cobriment de les pistes poliesportives o la creació de zones de lleure o circuits verds; ja que permetrien la pràctica d'una varietat d'esports molt més àmplia. A Viladecavalls no només s'ha de potenciar el futbol.
P.D.: Arrel de la nostra posició sobre aquests temes, la directiva de la U.D. Can Trias ens ha convidat a assistir avui a la sessió plenaria de la Junta. Diuen no estar d'acord amb nosaltres i volen aclarir alguns assumptes per que "no parlem tant d'ells". Per suposat assistirem i espero comentar com ha anat la trobada.