miércoles, octubre 24, 2007

La plataforma ciutadana contra la fusió del laboratori de l'Hospital de Terrassa i Mútua, referma els seu posicionament

La plataforma ciutadana que lluita contra la fusió del laboratori d’anàlisis clíniques de l’Hospital i de Mútua de Terrassa ha entregat un document a la Consellera de Salut, Marina Geli, on argumenta el seu posicionament sobre el futur del laboratori, explica la seva proposta sobre el futur d’aquest equipament i li demanen que redreci el procés.
Els diferents sindicats i els veïns se senten decepcionats davant el desenvolupament de tot el procés. Es queixen d’una manca total de transparència i asseguren que aquesta actuació no compleix amb la llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya i que no representarà cap millora, ni per als usuaris ni per als treballadors. No neguen la necessitat de fer aliances estratègiques però demanen garanties que la nova entitat és i serà de majoria pública i que el nou laboratori es quedi a l’Hospital de Terrassa. La gran part de les instal·lacions es traslladaran a la nova seu de la mútua a Viladecavalls, i la plataforma defensa que se situïn a l'hospital.
Així ho ha explicat Antonio Cazorla, president de la FAVT: "Quan parlem de fusió, del que es tracta és d’un regal que s’està fent a una entitat provada per les administracions i és en aquest tema en el que estem totalment en desacord. La plataforma assegura que darrera d’aquesta operació hi ha moltes pressions i interessos econòmics. En aquest sentit s’ha pronunciat Natalio Martínez, representant de la secció sindical d’UGT al Consorci Sanitari, que ha dimitit del seu càrrec perquè el sindicat no ha volgut signar la carta entregada aquest dimarts.
El president de la FAVT ha criticat els polítics municipals pel seu posicionament en aquest conflicte. En aquest sentit ha acusat l’oposició de preocupar-se únicament pel disseny de les places i no per defensar els interessos ciutadans.També ha lamentat la defensa que l’alcalde Pere Navarro ha fet de la fusió dels laboratoris en el programa de Canal Terrassa ‘Parla amb l’alcalde’. Per aquest motiu, Cazorla ha demanat, com a dret de rèplica, un espai de 10 minuts a la televisió municipal per defensar els arguments de la plataforma