viernes, septiembre 14, 2007

En un mes i mig es podria conèixer el futur del laboratori d'anàlisis clíniques

En un termini màxim d’un mes i mig es coneixerà el futur del Laboratori en Xarxa que ha de sorgir de l’estructuració dels serveis del Consorci Sanitari de Terrassa i Mútua de Terrassa. Així ho creu el regidor de salut, Isaac Albert, després de la nova reunió, dels responsables municipals amb treballadors del laboratori de l’Hospital de Terrassa.
En la darrera trobada, l’Ajuntament es va comprometre a fer-los arribar el projecte del nou laboratori i ara, són els professionals del consorci els que han anunciat que faran arribar la seva, tan a la Conselleria com al consistori. La proposta de l’Hospital se centra en la col.laboració dels dos laboratoris però cadascú des de casa seva i, per tant, continuen oposant-se al trasllat a unes noves instal.lacions a Viladecavalls.
A més, han reclamat al regidor que es reuneixi amb tècnics del laboratori de l’Hospital per conèixer de primera mà el funcionament i el seu plantejament sobre la fusió.Albert assegura que el projecte tirarà endavant perquè la posició de la Generalitat és ferma i, a més, es compleixen els requisits que havia posat l’Ajuntament: que serà una empresa majoritàriament pública i que no es perdran llocs de treball.
El responsable local de salut ressalta que no es tracta, en cap cas, d’una fusió ni d’una absorció sinó de la creació d’una nova societat que aprofitarà les sinèrgies de Mútua i l’Hospital per a convertir-se en un laboratori de referència.
Els treballadors del laboratori de l’Hospital i representants de la Federació d’Associacions de Veïns s’uneixen per aturar la fusió del laboratori del Consorci amb el de Mútua. Les dues parts demanen a l’Ajuntament que faci el possible per frenar aquesta operació.
La FAVT ha creat una plataforma de defensa del laboratori, integrada entre d’altres pels treballadors, Izquierda Unida, Comissions Obreres i UGT.Aquesta plataforma no descarta mobilitzar a la ciutadania si el resultat de la reunió de l’octubre dictamina la fusió dels dos laboratoris.