miércoles, septiembre 12, 2007

El Consorci Sanitari de Terrassa i el privat, Mútua de Terrassa, volen crear una una entitat mercantil amb seu a Viladecavalls

S'ha confirmat que es vol crear una entitat mercantil i fer les dependències a la nau de Mútua a Viladecavalls. La Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) i la secció sindical de CCOO han fet pública la seva aposta per la creació d'un consorci públic que gestioni una aliança estratègica per racionalitzar els recursos dels laboratoris d'anàlisi de l'hospital de Terrassa.
Els treballadors de laboratori de l'hospital de Terrassa fa mesos que denuncien la intenció de «privatitzar» els serveis amb l'excusa de crear un laboratori en xarxa que els permeti optimitzar recursos. Fins al 26 de juliol passat no se'ls va presentar la proposta de les dues entitats, que, segons explica el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT), Antonio Cazorla, «tenim indicis que es podria firmar el pròxim 18 de setembre».
Tant els treballadors com la secció sindical de CCOO del Consorci Sanitari de Terrassa temen que això acabi significant una fusió del servei, la seva privatització i tampoc saben si un canvi d'empresa –constitució d'una societat mercantil– implicarà la pèrdua de les condicions laborals adquirides en pertànyer a la Xarxa d'Hospitals d'Utilització Pública.
Un altre dels aspectes que la federació veïnal, treballadors i sindicats critiquen és que part de la plantilla i de la maquinària s'hagi d'instal·lar a la seu que Mútua ha fet a Viladecavalls quan el de l'hospital s'ha remodelat fa un any.
La FAVT creu que la gran beneficiada serà Mútua, ja que «amb les 1.000 mostres diàries no pot competir en el sector privat», mentre que el laboratori de l'hospital té «un futur competitiu i de rendibilitat assegurat». CCOO tampoc té clar que l'operació no signifiqui una pèrdua de tramitació d'analítiques en treballar ara pel Vallès Occidental est –800.000 habitants– i passar a fer-ho per l'oest amb una població de 400.000 habitants.