viernes, septiembre 14, 2007

Esquerra-Viladecavalls inicia la campanya de denúncia "Jo també tinc un amic..."

http://lluissoler.blogspot.com
La Diada Nacional de Catalunya dóna el tret de sortida al nou curs polític. Enguany, la Secció Local d’Esquerra-Viladecavalls hem començat aquest nou curs polític amb una campanya de denuncia popular anomenada “Jo també tinc un amic...”.
Com molta gent ja va veure, diversos militants i simpatitzants d’Esquerra-Viladecavalls vam assistir al sopar popular del passat 10 de setembre vestits amb unes singulars samarretes taronges.
La campanya va ser acollida amb curiositat i complicitat per bona part de les persones que van assistir al sopar popular. De totes maneres, a jutjar per determinades expressions facials, em sembla que les samarretes no van fer gens de gràcia a alguns dels comensals assistents, concretament a 6+1 persones -i als seus amics, per descomptat- que feien bastant mala cara o es posaven vermells quan ens llegien les esquenes.
Com podeu veure a les fotografies, cadascuna d’aquestes samarretes porta un breu missatge imprès a la part del darrera. Els diferents missatges denuncien situacions irregulars derivades de determinades decisions polítiques que l’Il·lustríssim i el seu equip de govern han pres durant aquests tres primers mesos de legislatura.
Una vegada més torno a denunciar des d’aquest bloc que l’equip de govern està ocultant informació necessària perquè els dos regidors del grup municipal d’Esquerra puguem exercir les nostres responsabilitats polítiques d’oposició. En tots els casos es tracta d’informació que, amb la llei a la mà, ha de poder ser consultada pels regidors de l’oposició si aquests així ho sol·liciten.
Els lectors habituals d’aquest bloc ja coneixeu que l’equip de govern CiU-PVA no ha portat a terme ni una sola reunió i/o comissió informativa amb els grups municipals a l’oposició. Paral·lelament, des d’Esquerra hem registrat desenes d’instàncies sol·licitant informació diversa en relació a un gran nombre de temes i situacions irregulars. Cap ens ha estat degudament resposta.
Les tasques d’oposició són tant legítimes i dignes com les tasques de govern. Aquesta afirmació és òbvia per tots els que ens considerem demòcrates. Malauradament, sempre hi ha alguna persona que intenta aprofitar-se del sistema democràtic per fer del “mobbing polític” la seva “passió i compromís”. No obstant, que ningú oblidi el refranyer popular: qui la fa, la paga.
Amb quasi 100 dies de govern, ha quedat claríssim que l’Il·lustríssim vol marcar diferències entre regidors de primera -els de govern- i regidors de segona -l’oposició-. Tanmateix, ni ell ni ningú podrà prendre mai als regidors d’Esquerra la nostra condició de representants del poble. Els seus esforços són inútils. La gent d’Esquerra ens devem als nostres electors i treballar pel bé del poble també vol dir investigar i denunciar totes aquelles situacions irregulars que es derivin de la gestió política de l’equip de govern.
La campanya de denúncia popular “Jo també tinc un amic...” és oberta a la vostra col·laboració. El que us demano és ben senzill. Només cal que ens feu arribar un correu electrònic a viladecavalls@esquerra.org o que em deixeu un comentari al bloc amb les vostres propostes de missatges per imprimir noves samarretes de denúncia. Si us animeu, també us podeu unir al nostre grup en properes accions d’aquesta campanya de denúncia popular.
Com deia el poeta, no et limites a contemplar aquestes hores que ara venen baixa al carrer i participa, no podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu.