domingo, julio 01, 2007

CIU menteix, a Viladecavalls només tenint el 49.62 % de cobertura de la TDT

Una de les promeses que va vendre insistentment a Can Trias, el Sebastià Homs, Antoni Florido, Valero, Regina i altres de la candidatura de CIU, era la del repetidor de TDT (Televisió Digital Terrestre), pel qual tot el poble de Viladecavalls ja podia sintonitzar amb total nitidesa els nous canals i gratuïtament.
Jugaven brut amb la resta de partits, ja que aquesta informació la tenien preparada i amagada de feia temps, ja que CIU hi era al govern municipal i no van informar, com era la seva obligació per ètica i decència.
Una prova clara del aprofitament partidista d’aquesta acció es que realitzat el porta a porta pels convergents, a Can Trias, justament se va instal·lar el repetidor per l’empresa Abertis Telecom: van publicar la noticia a la Web de l’Ajuntament i la de CIU (http://www.ciu.cat/minisite_seccio.php?entities=143&type=AL&sec_ID=1563) i un enllaç amb la Web de la Generalitat molt suggerent, remarcant la nova oferta de canals de TDT per Viladecavalls (“més de 20 canals de programació, entre els quals podem trobar la programació actual i nous canals que momes es poden veure en l’entorn de la TDT”).
Cal dir que encara quan ho van fer públic des de CIU i l’Ajuntament, amb la foto de rigor de l’Alcalde en funcions Sebastià Homs, els portaveus del partits de l’oposició PSC, ERC, IC-V no tenien aquesta informació, molt important en campanya electoral.
Però la premeditació i la carència d’ètica es va fer palesa, quant a cavall d’això, des de l’Ajuntament es va repartir per la totalitat del poble, un díptic amb total luxe de detalls de les avantatges de la TDT. Díptic que necessariament va ser encarregat a l’impremta molt abans de d’instal·lació del repetidor, i que tot i que va ser pagat amb diners públics, es pot afirmar que va ser dissenyat per l’equip de campanya de CIU, ja que fins i tot no van dubtar en usar els seus colors.
La reflexió de tot això ve donada ara, perquè consultant amb la web de la Generalitat http://www.tdt.cat/tdtcat/AppPHP/cat/tinc_coberturatdt.php?comarca=Vallès%20Occidental&municipi=Viladecavalls, al buscador que diu l’estat de la cobertura, resulta que el muntatge de CIU va ser una mentida, ja que la veritat segons la Generalitat, que es la que sap veritablement de això, al Valles Occidental i concretament a Viladecavalls només tenint de cobertura el 49.62 %, distant molt de “tot el poble” segons la propaganda convergent.
Aigua passada no mou molí, però restituir la veritat, aclarir les falsedats, i denunciar les actuacions totalitàries, sempre son una bona higiene democràtica que caldria practicar amb mes quotidianitat.