jueves, junio 28, 2007

Aqui no passa

http://manmars.blogspot.es/1182977880/aqui-no-passa/
Ahir es va poder veure i llegir a tots els mitjans informatius l’últim estudi sobre el consum de drogues fet a Europa i em va doldre molt que Espanya està la primera de la llista. Som incapaços de guanyar un mundial a futbol, tenim un dels sous més baixos de tota la CE i la vivenda pels núvols; en canvi som els primers en consum de substàncies estupefaents. Segur que molts joves es posaran contents de contribuir a ser els primers… en quina societat vivim?
He llegit la “Veu de Viladecavalls” un blog molt recomanable i he vist que parlen sobre el tema de la drogoaddicció a Viladecavalls. Es un bon tema per plantejar, sovint ens posem una vena als ulls perquè vivim en un poble pijo i creiem que tot això només els hi passa als yonkis de vena a les barriades i ens autoenganyem pensant que per un porro que es fumi el nostre jovent no passa res…. Es veritat que jo crec en la legalització del cànnabis, no m’amagaré a hores d’ara, tot i que jo no fumo però s’ha de saber diferenciar entre fumar un porro de tan en tan i fumar cada dia. Si algú veu alcohol cada dia es possible que sigui alcohòlic, de la mateixa manera algú que fuma porros cada dia casi segur que esta enganxat. I això que vol dir? Síndrome de abstinència, la mort de moltes neurones, depressions, buit emocional, disfuncionalitat, canvis de humor, falta de concentració, agressivitat, etc. Potser semblo molt exagerat, però es la realitat només que a vegades no tenim ganes de sentir-la.
Tema a part es el de al cocaïna, segons l’estudi, a Espanya es consumeix una cinquena part del total Europeu i ja estem per sobre dels EEUU ( on hi ha el Bronx, Harlem i tot allò que veiem a les pel·lícules), encara creieu que a Viladecavalls no hi ha consum? Per que hem de ser especials? Vivim a la mateixa societat, al mateix país… A Viladecavalls també tenim aquest problema. Un problema que com diu l’anunci, ja no te la cara que et penses, les drogues avui en dia son socials, existeixen i estan a l’abast de tothom.
A Terrassa un grup de joves assessorats per un grup terapèutic estem movent una nova associació d’ajuda al drogodependent, tot just ara comença a agafar forma, però pretén donar sol.lució a qui ho demani i també fer una gran tasca de conscienciació social.
Si algú te cap dubte o vol ajuda o simplement vol col·laborar em podeu enviar un meil totalment confidencial a la meva adreça de correu: pinxobkt@hotmail.com