jueves, junio 28, 2007

Els treballadors de Sony tornen a reclamar l'aplicació del conveni

Els treballadors de Sony s’han concentrat novament a les portes de la seu que l’empresa té a Viladecavalls per protestar pel conflicte que fa temps arrosseguen. L’immobilisme i mutisme per part de la direcció davant la situació estan potenciant el clima de confrontació. L’objectiu dels concentrats és fer pressió per arribar a trobar una solució que els torni els diners que, segons ells, els han robat.
Els representants sindicals s’han mostrat convençuts de la seva postura i han posat en dubte les intencions que la direcció de Sony Espanya té sobre el futur de la fàbrica. Per Noel Climent, representant de CCOO a Sony “Nosaltres creiem que un robatori com el que s’està provocant aquí s’ha de solucionar a la porta de l’empresa. I que, directament, si nosaltres hem d’anar a judicialitzar un tema és el fracàs absolut de la negociació col·lectiva que implica la representació dels treballadors i de la empresa. No serveix de res anar pel món dient que a Sony el que més li preocupen són els seus treballadors quan és incapaç d’establir un diàleg fluïd amb els treballadors i els seus representants”.
Els manifestants, més d’un centenar d’entrada, han reclamat els seus drets a mida que s’afegien empleats d’altres torns. Des de Comissions Obreres s’ha recordat que la seva protesta té el suport del Tribunal Laboral de Catalunya, tot i que de poc els serveix mentre l’empresa no estigui disposada a dialogar. Segons Climent “Nosaltres tenim el pacte de millora, on no hi ha dubte. El pacte de millora estableix que a nosaltres no se’ns pot compensar ni absorbir aquest concepte. Llavors, el Tribunal Laboral de Catalunya diu que això és així, però el Tribunal fa una mediació que s’acaba sense resolució o acord perquè l’empresa el que diu és que no està disposada a pagar això”.