lunes, julio 03, 2006

Ja hi tornem a ser!

http://www.iniciativa.cat/vallesoccidental/
Carles Rodriguez.- El passat 29 de juny, com cada últim dijous de mes, va celebrar-se el Ple Ordinari Municipal. Encara que, aquest mes, d’ordinari i/o rutinari no en tenia res. Va estar marcat pel context polític municipal, un context altament incert i de crisi amb majúscules. La crisi es va desencadenar en el si del govern. En resum: Fèlix Farré abandona l’alcaldia i la seva acta de regidor i ERC trenca el seu pacte amb Convergència. Calia, doncs, escollir un nou alcalde per Viladecavalls aquest 29 de juny.
Nosaltres, amb l’objectiu ja conegut de ser l’alternativa al govern intocable de CiU a Viladecavalls; i partint de la nostra posició minoritària, vam decidir, juntament amb PSC, presentar una candidatura d’esquerres. ERC tenia la clau, podia recolzar un govern en minoria d’esquerres (PSC i ICV) o un govern en minoria de CiU. El resultat? ERC per segona vegada en aquesta legislatura va tornar a donar l’alcaldia a CiU, amb el seguit d’incoherències que això suposa. Si havien trencat qualsevol relació amb CiU, perquè li donen l’alcaldia novament? El seu “pacte” era amb CiU o era amb Fèlix Farré? Perquè primen els interessos de partit per sobre la governabilitat del poble?
Les respostes a aquestes preguntes no les sabrem, com tampoc no sabrem mai què van pactar la Sr. Glòria Ullés (ERC) i l’exalcalde de Viladecavalls, Fèlix Farré (CiU).
El que si és fàcilment observable és que la situació actual és la mateixa que el dia després de les municipals de 2003. Per a tots els partits polítics. Excepte per ERC, ells són excepcionals. Dos anys després de les eleccions han perdut el 50% de les seves sigles (On està Avenç per Viladecavalls?) amb tot el que això comporta (programa, regidors, etc.) i han contribuït a que una Convergència i Unió que es desfà per moments continuï governant el poble. Des - Gràcies per la vostra tasca.
Des d’ICV seguirem treballant amb coherència per, d’una vegada per totes, garantir un bon govern a Viladecavalls. Sense artificis i d’una manera completament transparent. Esperarem amb impaciència el 2007 perquè les persones de Viladecavalls, amb el seu vot, posin a cadascú on el correspon, aquest resultat serà el més objectiu i just de tots.