viernes, junio 30, 2006

Comença la Festa Major de Terrassa

Aquest divendres a la tarda comença la Festa Major de Terrassa. Serà com sempre, amb alguns dels actes més tradicionals. La baixada del Drac, el pregó i el Capgròs de l'Any que aquest 2006 arriba al número 25. El ballarí Albert Mota és el pregoner d'enguany. El Capgròs, com també és habitual, serà fins l'últim moment un dels secrets millor guardats.
La Festa Major, que finalitzarà el proper 5 de juliol, tindrà 301 activitats lúdiques i un ampli apartat musical amb la presència de Melendi, Celtas Cortos, Pablo Milanés i Lluís Llach, en un concert que tindrà especial significació pel fet que serà un dels últims de la seva carrera i que va ser precisament a Terrassa on el cantautor de Verges va trepitjar per primer cop un escenari. També és remarcable el festival de Hip Hop, amb primeres figures d'aquest estil com Solo los Solo o Payo Malo. Pel que fa a les arts escèniques, la Mostra Internacional de Teatre de Carrer amplia el seu programa aquest any amb companyies provinents de Turquia, Austràlia, França, Bèlgica i Catalunya.
Les més de 300 activitats de la Festa Major tindran lloc a prop de 70 ubicacions diferents, la majoria al centre de la ciutat, però també als barris. Aquest any la plaça Nova guanya protagonisme en ser l'escenari de les actuacions de Lluís Llach i de Pablo Milanés i les orquestres de ball, entre altres propostes. La plaça del Vapor Ventalló s'estrena com a escenari de la Festa Major, acollint espectacles escènics i musicals de petit format durant els tres dies centrals de la festa.
Els equipaments culturals de la ciutat també presentaran importants programacions durant la Festa Major: música simfònica i òpera contemporània a l'auditori municipal, i dues produccions de l'Alegria, Centre d'Arts Escèniques, als teatres Alegria i Principal.