jueves, junio 15, 2006

Tura assegura que la via pública ha d'estar patrullada per seguretat pública

La consellera d'Interior, Montserrat Tura, ha assegurat aquest migdia que "la seguretat pública, sigui quin sigui el cos policial responsable, no pot permetre que la via pública no estigui patrullada per cossos de seguretat pública". Tura ha fet aquestes declaracions en relació amb el barri de Monmany de Valldoreix a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) on els veïns han contractat vigilància privada.
Tura ha assegurat que entén la situació que s'ha generat però ha recomanat als veïns "que busquin altres sistemes de seguretat passiva que no sigui la patrulla de la via pública que com el seu nom indica és pública i correspon als sistemes de seguretat pública". En aquest sentit, també ha demanat que "la seguretat pública adopti mesures d'estratègia diferents quan es produeixi una tipologia de delicte diferent" i ha explicat que els Mossos d'Esquadra, amb l'operació Sedàs, que permet el tancament d'una zona en el moment que es produeix un robatori amb violència, han detingut unes 60 persones del començament d'any ençà.
Pel que fa a la petició d'instal·lar centres de Mossos en zones altes Tura ha explicat que "si construïm un edifici posarem persones fixes que no patrullaran el carrer i, mentre jo sigui responsable del desplegament, crec que ens interessa més tenir patrulles pels carrers per tenir més control del que està passant".
Tura ha fet aquestes declaracions a Terrassa (Vallès Occidental) fins on s'ha desplaçat per visitar les obres de la futura comissaria de Mossos, que tindrà 3.100 metres quadrats, té un pressupost de 4,5 milions d'euros i donarà cobertura a unes 230.000 persones de Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.