miércoles, junio 14, 2006

La Guàrdia Civil i Policia van protegir 14 plens municipals a la província de Barcelona entre el 2004 i el 2005

La Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia (CNP) van haver de protegir fins a 14 plens municipals a la província de Barcelona en els dos últims anys. Tot i això, en la meitat no va haver-hi cap incident que obligués a intervenir les forces de seguretat.
En una resposta al grup del PP al Congrés, el Govern central informa que el 2004 la Guàrdia Civil va haver d'anar fins a vuit plens. Cinc van ser a Olesa de Montserrat per crits i esbroncades i després de la sol·licitud de la mateixa Policia Local.
El mateix any, agents de l'institut armat van anar en tres ocasions a Torrelles de Foix, ja que dues vegades va haver-hi llançaments d'ous i insults contra l'alcalde. En aquesta localitat va haver-hi una agra polèmica per la moció de censura presentada contra l'alcalde Erasme Torrents (CiU), que va acabar amb la substitució del primer edil i amenaces contra el nou alcalde, Salvador Miralles (independent).
La Guàrdia Civil va haver d'anar tres vegades més durant l'any 2005 a Torrelles, encara que en aquestes ocasions no va haver-hi incidents.
L'any passat, els guàrdies civils també van haver d'anar a Viladecavalls en una ocasió, encara que tampoc hi va haver cap problema. A Rubí i Cornellà de Llobregat, la Policia Nacional també va anar en una ocasió en cada cas per la concentració de veïns, però tampoc hi va haver incidents.
A la província de Tarragona, els cossos i forces de seguretat de l'Estat no ha hagut de fer acte de presència en cap ple municipal en els dos últims anys.