viernes, junio 30, 2006

El Pla Especial de Protecció de la Serra de Collcardús permetrà la preservació d’un 27 per cent del terme municipal de Viladecavalls

La biblioteca municipal Pere Calders va acollir el dia 8 de juny la presentació del Pla Especial de Protecció de la Serra de Collcardús, que permetrà la preservació d’un 27 per cent del territori de Viladecavalls.
A falta de la seva aprovació definitiva pel ple municipal, l’acte es va configurar com la culminació d’un projecte que es va començar a gestar fa tres anys.
L’objectiu principal del pla és protegir aquest espai natural de 260 hectàrees, i que es converteixi en un connector biològic entre el Parc Natural de Sant Llorenç i el de Montserrat.
Durant l’últim any, tècnics de la Diputació han elaborat una diagnosi de la zona sobre el terreny, arribant a la conclusió que aquesta té un gran valor forestal i vegetal i una importància patrimonial i faunística alta.
Amb les dades obtingudes per la Diputació, Minuàrtia ha desenvolupat el pla especial, que estableix un règim de protecció del medi físic molt semblant al que es va aplicar en el seu moment al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, pensant en una futura incorporació de la zona estudiada a aquest espai. En aquest sentit, el pla ordena l’accés a la serra, fomenta el respecte pel medi, i regula les edificacions, obres i instal·lacions.