miércoles, octubre 17, 2007

l’Alcalde de Viladecavalls oculta al Consistori el nomenament, proposat pels seus amics convergents, al Consell Nacional de l'ACM

http://viladecavalls-francisco
La XIII Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) celebrada a la Torre Agbar de Barcelona el 29 de setembre, va ser “l’entrada en societat” de Sebastià Homs avalada pels seus amics de CIU, que davant les carències d’alcaldes a la demarcació de Barcelona li van proposar com vocal del Consell Nacional.
De tot això el Consistori encara no te coneixement, cal suposar que davant de les dificultats per consensuar la seva candidatura (de ben segur que l’oposició no li recolza) l’alcalde va preferir ocultar la seva assistència a l’assemblea i les seves pretensions.
Quina llàstima que a les condicions per accedir al Consell Nacional de l’ACM no figuri que el Consistori estigui assabentat i faci de avalador de la proposta, aquet forat permet que certs representants amb tarannàs autoritaris, pocs escrúpols democràtics i ambicions sense mides, com sembla per la seva conducta Sebastià Homs, siguin presents a llocs de responsabilitat social. Aquesta gent es la que utilitza els seus càrrecs per aprofitar-se o per practicar la vendetta i la revenja, amb els que pensen diferent.
El Consell Nacional és l’òrgan de direcció de l’ACM en el període entre assemblees. Està format per 75 membres i l’article 26 dels Estatuts de l’Associació determinen les seves funcions, una de les quals “Vetllar pel compliment de les resolucions de l’Assemblea” li serà molt difícil de portar a terme pel seu tarannà reaccionari.
De moment, l’acord sobre les retribucions dels electes municipals a Viladecavalls s’hauria de rectificar, segons les recomanacions de l’ACM, es només un detall del grau d’incompliments que anirà acumulant a la llar del temps. L’ACM no fa bon negoci.