sábado, octubre 13, 2007

La sospecha de una decisión improcedente con la empresa SERVICOM, persigue al alcalde, que aún no ha dado explicaciones de los hechos

http://viladecavalls-francisco.
El pasado 5 de septiembre el digital
La Veu de Viladecavalls” formulaba públicamente unas preguntas al alcalde relacionadas con la recusación o quebrantamiento de contrato a la empresa SERVICOM, adjudicataria del servicio de comedor de las escuelas públicas y municipales de la localidad.
Lo que parece haber sido una decisión municipal de CIU para favorecer intereses de personas relacionadas con su partido, es decir mercadeo de favores y quizás..,prevaricación si se confirman los abundantes rumores, ha tenido un eco fugaz en la prensa comarcal. En el municipio ERC ha requerido información de la que no parece haber quedado satisfecha, y el PSC en el Pleno del pasado 27 de septiembre solicita información escrita de las razones del alcalde.
A la vista todo hace suponer que si SERVICOM recurre a los tribunales, se sumaran nuevas indemnizaciones al presupuesto, pero las explicaciones del alcalde aún no se han dado y el permiso para tener acceso al expediente de adjudicación de la nueva empresa, sustituta de SERVICOM, tampoco.

Lo que si es público mediante anónimo repartido en las distintas escuelas de Viladecavalls, el primer día lectivo, es el conflicto. La octavilla -que se reproduce parcialmente sin más pretensión que la informativa- comenta: “SERVICOM... Despedidos y Humillados. El pago de favores por la anterior campaña electoral provoca el cese del catering de la escuela a favor de la empresa de afines a CIU. El reparto del pastel del catering del Rosella, IES y Roc Blanc sin ningún tipo de concurso público...”. Como colofón 4 fotos de miembros del ejecutivo municipal: Sebastián Homs, Paco Vega, Regina Parellada y Esperança Peralta.
Parece que al alcalde se le ha ido la mano, sin meditar demasiado bien que hacia, y el no dar explicaciones cuando suena abiertamente la posibilidad de una maniobra para favorecer desde el ayuntamiento el lucro de terceros, da que pensar. De hecho consultando el nivel de respuestas al escrito de “La Veu de Viladecavalls” se puede aquilatar la dimensión social que comporta el tema. Sea como sea, hay varias certezas indiscutibles:
1.Se rompe una adjudicación de forma unilateral por el alcalde, y aún es la hora de que explique sus razones. Ni informa ni facilita el acceso a la información.
2. La contratación de una nueva empresa es irregular ya que no ha mediado subasta ni procedimiento público de adjudicación.
3. La actitud del ejecutivo municipal y en concreto del alcalde, genera una razonable sospecha sobre motivaciones y procedimientos empleados. Vale la pena para situar el meollo del asunto, entresacar, con el permiso de “La Veu de Viladecavalls” algunas intervenciones de sus lectores:
Anònim dijo... 6 de setembre
..(..) Al SERVICOM sanitat no li ha renovat el Registre de Sanitat per tota una sèrie de irregularitats que posaven en perill la salut dels nostres fills (les actes de la inspectora estan a disposició de tothom a l’ajuntament).
Albert R. dijo... 6 de setembre
Hola!! Els meus fills també van al Rosella i mai sens han queixat del dinar , al contrari, sempre ens han dit que els agrada molt..
Anònim dijo... 6 de setembre
Algú pot respondre a les preguntes?..
Anònim dijo... 6 de setembre
Algú creu que l’alcalde respondrà a les preguntes? Jo no.
Anònim dijo... 6 de setembre
...(..) a Servicom li han fet una marranada molt gran, tot per interessos personals... Volem transparència a Viladecavalls!
Felip dijo... 6 de setembre
Crec que la mare del Rosella que ha fet el comentari li déu ocupar molt temps el saber tot el que fa l'AMPA de la seva escola i no te temps per passejar-se pel poble perquè si ho fes veuria que aquestes preguntes i comentaris (..) se les fa molta gent del poble..
Josep Maria dijo... 6 de setembre
Davant de tots aquests comentaris jo vull trencar una llansa a favor del Sebastià. Jo el conec, no crec que tot això que el poble es pregunta sigui veritat, són únicament rumors. Estic segur que ell donarà respostes.
Anònim dijo... 7 de setembre
...(..) el menjar seria molt bo, ningun no ho posa en dubte,però hi han coses tant important o més que el menjar, i és que tot estigui en condicions optimes en qüestió de higiene i salubritat i les ACTES de la Inspectora estan a disposició de qui realment vulgui veure-les abans de continuar parlant. Els rumors que hagin corregut pel poble els fa qui els vol fer i com l’interessa fer-los, evidentment. I qui els vol fer te proves com les de les ACTES?
Anònim dijo... 7 de setembre
De quina data es l'inspeccio a Servicom?
Anònim dijo... 7 de setembre
...(..) Les actes d’inspecció són a l’ajuntament, podeu anar a averiguar-ho
Anònim dijo... 7 de setembre
l’ajuntament esta obert al mati i jo no arribo a Vila fins les 18h, per això, si algú coneix la data demano que la publiqui. Gracies.
Anònim dijo... 7 de setembre
...(..) nosaltres, l’equip de MicroBac, com a empresa especialitzada en Assessoria Alimentaria i responsables de la correcta gestió de la Seguretat Alimentaria (..) podem garantir que Servicom treballa sota uns estàndards de qualitat acceptables sense presentar cap tipus d’irregularitat en els processos d’elaboració dels aliments que podrien posar en perill la salut dels consumidors (els seus fills).
El motiu pel qual no hi ha hagut una renovació del Registre Sanitari és exclusivament per motius d’estructures físiques de la cuina, condicions que es mantindran també per la pròxima empresa que gestioni l’activitat.
Enric Amiguet i Rovira dijo... 18 de setembre
...(..) estic a disposició de la Veu i de qui cregui oportú, aclarir les falsedats que s’han dit... (..) si voleu saber i contrastar la informació em teniu a la vostra disposició. (..) eamiguet@agbar.es
Anònim dijo... 2 d’octubre
El que està clar és que l'AMPA s’ha polititzat. (..) Mantres tant els nostres fills amb un menjador de poca qualitat