martes, agosto 21, 2007

l'Alcalde de Viladecavalls no s'ha preocupat gens ni mica, per defensar els drets dels propietaris afectats pel IV Cinturó

Maria Martínez viu al camí de Can Pepet. El que els queda del terreny familiar trepitja terme municipal de Terrassa i de Viladecavalls. El Ministeri de Foment els ha expropiat 1.700 m² de finca rústica. A canvi, els donarà 1,5 euros per m². «No estem satisfets amb el que ens paguen», afirma rotunda. Tenien fins a 43 oliveres. «Fa temps ens les volien comprar per 3.000 euros cada una, però ara n'hem tret una misèria», lamenta. La meitat de la compensació ja l'han cobrat «per desallotjament ràpid». Casa seva s'ha salvat de l'expropiació, però estan pendents de si podran salvar la piscina. «Cada dia hem de canviar l'aigua perquè es torna de color marró», com a conseqüència de la pols. «Hem de tancar portes i finestres tot el dia i sembla que ens ofeguem, ara a l'estiu.» El seu cunyat va haver d'abandonar casa seva, perquè quedava al mig de la futura autovia. «Li van oferir anar a un pis de lloguer mentre buscaven algun lloc on anar a viure», explica Martínez.
Una mica més enllà, a la serra de les Aymerigues, Andrés Fernández assegura que se li han menjat 300 m² més del que li havien d'expropiar i adverteix que posarà una denúncia si en una setmana Copcisa, l'adjudicatària de les obres en aquest tram, no li ha fet un escrit detallant-ho. «Hi tenia una bassa i una cisterna per regar i una nau on guardava estris.» Li han expropiat 1.778 m², però encara no n'ha vist ni un euro. «Només em donen 30 euros per olivera!», s'exclama. Per si no fos prou, han robat a diversos veïns tres i quatre vegades des que van començar les obres. Els lladres busquen sobretot fil de coure, però arramben amb qualsevol utensili que puguin revendre, com ara eines del camp i escopetes de perdigons.
Rosario Mejía, del carrer del Pintor Greco, ha comentat les obres amb els veïns i cap d'ells no sabia dir si l'autovia anava soterrada o semicoberta. «Em sorprèn aquesta percepció perquè me n'he fet un tip d'explicar-ho, en assemblees amb els veïns i fins i tot per correu electrònic a qui m'ho ha demanat», diu Homs.