domingo, agosto 12, 2007

Desmantellades dues distribuïdores de material neonazi a Barcelona amb ramificacions al Vallès

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat dues distribuïdores de material neonazi a Barcelona que distribuïen els productes sobretot a través d'internet .La policia va tenir coneixement als inicis del 2007 que existia una distribuïdora anomenada '2I4U' que venia material com música, revistes, samarretes i pel·lícules amb un contingut ultra, violent, racista i xenòfob.Per accedir als compradors, la distribuïdora utilitzava pàgines web de caràcter nacional socialista o repartia el material en concerts neonazis i a membres del col·lectiu 'skinhead', el que indicava que molts menors d'edat podien tenir accés aprofitant l'anonimat d'internet, l'àmbit de distribució no es limitava a Catalunya, doncs també es realitzaven encàrrecs des de diversos punts de l'Estat.
La investigació va permetre identificar les persones que estaven al càrrec d'aquesta activitat comercial i detectar l'existència d'una altra distribuïdora anomenada 'Thug Distribution'. En els dos casos, el principal gestor era J.G.F..
A l'habitatge de J.G.F., de 22 anys i nacionalitat espanyola, es va trobar gran quantitat de material informàtic i productes que presumptament s'havien de distribuir.Els Mossos d'Esquadra van detenir el jove com a autor responsable d'un presumpte delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques garantides per la Constitució.
La policia catalana va imputar també A.R.L., de 25 anys i veí de Sabadell, i a R.P.N, de 22 anys i veí de Viladecavalls (Vallès Occidental), els dos de nacionalitat espanyola, que estarien implicats en la distribució del material.