martes, julio 24, 2007

Els treballadors de Sony denuncien la direcció de l'empresa

El comitè d’empresa de Sony va presentar el divendres, en un jutjat de Barcelona, una demanda a la companyia pel què considera un incompliment del pacte de millora.La denúncia s’ha presentat just després que la direcció de Sony, el comitè d’empresa i la Inspecció de Treball de la Generalitat s’hagin reunit en un acte de coinciliació que, com era de preveure, no ha portat a cap acord.
El motiu de la denúncia és la mala aplicació dels increments salarials que, a parer del comitè d’empresa, aplica malament la direcció de la companyia i no respecta el pla de millora del conveni del metall de la província de Barcelona. Aquest determina que els increments s’han d’aplicar tant al salari-conveni com als complements personals.
Sempre segons la versió dels treballadors, la companyia sí que aplica l’increment fixat pel salari-conveni, però no ho fa, en els percentatges que pertoca, al complement personal. Aquest complement arriba a ser, en alguns casos, negatiu.
Es preveu que al setembre la justícia es pronuncií sobre la denúncia presentada aquest divendres. En funció del sentit d’aquesta, els treballadors es plantejaran reprendre les mobilitzacions. A la planta de Viladecavalls de Sony hi treballen 2.300 persones