lunes, febrero 26, 2007

Full de ruta dels acords presos pel conjunt dels Consistori de Viladecavalls amb relació al IV Cinturó

Davant l’intoxicació sistemàtica de CIU i el desconeixement d’altres entitats que giren al seu voltant i es sumen a l’interés convergent d’enredar la situació i que el veïnat no sàpiga els veritables acords de l’Ajuntament, hem estimat convenient ja que Convergència no ho ha fet ni ara ni mai, donar coneixement dels acord basics assumits per la totalitat del Consistori de Viladecavalls amb relació al IV Cinturó.
Les raons de CIU per no publicitar els acords son evidents, la creació d’un clima de confusió que faci creure que no hi ha més sol.lució que aceptar qualsevol cosa, i també que no es sàpiga el sistemàtic incompliment d’acords que realitzen deixant de banda els interessos generals de Viladecavalls:
30 de marc del 2006.- el Ple de l'Ajuntament de Viladecavalls va aprovar per unanimitat una moció sobre el Quart Cinturó que contenia els següents acords:
1. En el marc d’una obra d’aquestes característiques tant importants i d’abast nacional, que afecta principalment a tot el nucli de Can Trias i d’acord al conveni signat entre la Generalitat de Catalunya i el propi Ajuntament sobre l’estudi pel soterrament de les línies d’alta tensió a Can Trias, cercar acords amb la Generalitat i les empreses Endesa i Red Elèctrica Espanyola per fer possible aquest soterrament.
2. Una infraestructura d’aquestes característiques, representa de manera clara una barrera sobre el territori en que s’actua, afavorint l’aïllament tal com ja va passar per la construcció de ('autopista de Manresa. Per pal•liar aquest efecte calen estructures en paral-lel que esmorteixin aquest impacte negatiu. En aquest sentit cal considerar la connexió del sector nord de Can Trias amb Can Pepet, proposta que ja va ser rebutjada però que creiem es molt ¡important.
3. Una reflexió semblant però agreujada fims a un extrem profundament negatiu, ja que representarà la desaparició en la pràctica, de quasi la totalitat dels habitatges del sector de La Tendera i un agreujament del aíllament de les que es salvin, per tant es fan dues propostes:
a. Expropiació de sol del seu entorn i que no estigui afectat, per part del Ministeri de Fomento i posterior qualificació per part de l'Ajuntament per oferir-lo exclusivament ais veins que es veuran obligats a deixar els seus habitatges.
b. Connexió amb Can Trias tot recuperant l’antic camí ral que talla l’autopista Terrassa- Manresa.
4. Increment de mesures entorn de Can Trias que eliminin els efectes negatius visuals i sonors, així com la realització deis estudis pertinents per tal d’assegurar l’estabilitat de les edificacions existents.
5. Es voluntat de l'Ajuntament donar assessorament als veins que ho desitgin per tal de defensar els seus interessos.
6. En el moment de tenir la documentació corresponent al projecte executiu del traçat del IV Cinturó, donar coneixement ais veins directament afectats perquè estiguin informáts de primera mà.
7. Fer arribar aquests acords a la Conselleria de Política Territorial i Obres Publiques de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri de Fomento de l'Estat Espanyol.

30 de novembre de 2006.- el Ple de l'Ajuntament de Viladecavalls va aprovar per unanimitat una altra moció del Quart Cinturó que contenia els següents acords:
1. La manifesta complexitat administrativa i de procediments juntament amb l’envergadura i impacte del projecte licitat reclama la definició d’interlocutors vàlids, representatius i solvents tant a nivell polític com tècnic per part del Ministeri davant aquest Ajuntament, a fi i efecte de vehicular les relacions entre les administracions protagonistes i afectades.
2. Mantenir la fidelitat institucional envers els acords presos per unanimitat pel Ple d’aquesta Corporació el 30 de març de 2006. Acords que es contemplen no com a compensadors per la construcció, sinó com a conseqüència d’aquesta, ja que son mesures correctores que parcialment pal-lien els perjudicis objectius que patirà aquesta part del municipi i que es concretaven en:
• Accelerar els tràmits dins el conveni entre Ajuntament i Generalitat pel soterrament de la línia d'Alta Tensió a Can Trias.
• Trencar l'aíllament urbanístic que planeja sobre aquest sector obrint vies de connexió en sentit Nord (Can Pepet) i Sud (La Tendera).
• Reubicació dels propietaris del sector de La Tendera.
• Increment de mesures preventives i dels efectes negatius de tot tipus (visuals, sonors...) per assegurar l’estabilitat de les edificacions properes.
• Facilitar assessorament professional als veins afectáts.
3 Establir com a qüestió de poble la prioritat en el que resta de legislatura del seguiment del procés de construcció del IV Cinturó i gestió dels acords presos per unanimitat.
4. Com a complement necessari al punt anterior, la constitució d’un suport de la indiscutible representació institucional i política de l'Alcaldia, format pels portaveus de cada Grup Municipal per a la interlocució entre l'Ajuntament de Viladecavalls i el Ministeri de Foment i/o altres administracions que puguin intervenir o interessar-se en el tema que ens ocupa.