domingo, febrero 25, 2007

UNA MALA ENTRADA D'ANY...

M’agradaria començar aquest escrit tot desitjant un bon any a tothom, encara que aquesta entrada d’any no hagi estat del tot gratificant!. Dic això perquè jo, com molts altres joves d’aquest poble em vaig apropar a la festa que organitza cada any conjuntament el Consell Jove i l'Ajuntament a la sala polivalent, I que va acabar abans d’hora d’una manera lamentable. Vaig anar per diversos motius; coneixes a tothom, no t’has de desplaçar, si et canses tens casa teva al costat, etc. Cal dir que aquesta festa sempre ha estat un èxit i que aquest any, gràcies a la feina feta pel CJV, semblava que ho tornaría a ser. Però al voltant de les 5 de la matinada un grup de 4 joves, pel que sembla de Terrassa, van decidir que la millor manera d’entrar en el 2007 era amb una baralla i la van emprendre a cops amb un altre noi que gaudia de la festa. Evidentment el CJV va parar la música, va donar per finalitzada la festa i va trucar a la policia. Fins aquí tot pot semblar normal en una festa de Cap d’any on la gent va una mica esbojarrada i una mica tocada. El que ja no em sembla tant normal es el que va succeir després. La Policia Municipal de Viladecavalls va trigar una mitja hora en arribar a la porta de la sala Polivalent, això sí acompanyada de 2 Mossos d'Escuadra. Van deixar que els joves que havien començat la baralla i que mostraven signes d’anar molt beguts agafessin el seu cotxe ¡ marxessin posant en clar perill a altres conductora sense fer cap prova d’alcoholèmia i/o drogues i sense tan sols identificar-los. Però el que em va saber mes greu es que al pobre noi al que havien apallissat, quan aquest es va indignar pel succeït, l'emputxessin fent-lo caure a terra i amenaçant-lo de detenir-lo si no callava.
La veritat es que em sembla vergonyós que l'Ajuntament de Viladecavalls no disposés d’una unitat de Policia fixa en aquest acte, fent responsable de tot el que pugui passar a un grup de Joves que donen vida al poble i que treballen amb molta voluntat però que amb prou feines arriben a la vintena d’anys. Crec que no estaria de mes posar una mica de seguretat en aquest tipus d'actes i que aquest actúes d'una manera mes professional. Suposo que ja seria molt demanar una ambulància i una unitat mòbil de la Creu Roja que dones informació ais joves sobre els efectes de l’alcohol i les drogues, i un impossible "mea culpa" en el proper butlletí de la Revista Municipal de Viladecavalls, que pel que sembla només serveix per posar-se medalles a aquells que governen (ara CIU, abans CIU-ERC) i no per informar d’allò que passa al nostre poble). L’únic que espero es que a sobre no li carreguin el mort al CJV i que si no tenen la decència de disculpar-se, com a mínim facin alló que fan sempre i ho saben fer tan be: callar-se.
Tanmateix des de aquestes línees us desitjo a tots, policia i equip de govern inclosos, un bon any 2007. Manel Martínez (Butlletí dels socialistes de Viladecavalls)