domingo, febrero 25, 2007

Reprovació del Consistori de Viladecavalls a l'Alcalde i el Grup Municipal de CIU

Com s’havia anunciat a la roda de premsa que van convocar el conjunt de forces politiques de Viladecavalls a l’oposició municipal, (PSC, ERC, IC-V i PP) al Ple del proppassat 22 de febrer es va presentar i aprovar una resolució que denuncia i reprova el comportament de l’Alcalde pel us partidista del seu càrrec institucional, dirigit exclusivament a rentabilitzar electoral i mediaticament les seves actuacions, especialment els temes relatius al IV Cinturó.
Am paraules correctes però contundents la portaveu de ERC Gloria Ullés i Francisco Garcia del PSC van, amb nom de la resta de l’oposició, deixar clar les greus diferencies amb CIU.
L’Alcade Sebastià Homs va reconèixer el seu comportament dient que hi eren errors, però l’oposició va estimar, després d’exposar una llarga llista d’incompliments, que una vegada més, l’alcalde no deia la veritat i ni era sincer.
Els acord presos, son aquest:
PRIMER.- Denunciar que (l'Alcalde i el grup municipal de CiU han incomplert mandats de Ple i han fet un ús partidista de la gestió de la informació sobre el Quart Cinturó al pas per Viladecavalls.
SEGON.- Qualificar negativament, la conducta de l'Alcalde i reprovar el seu comportament i actuacions per haver pres decisions de forma unilateral, sense informar prèviament a cap dels grups de l’oposició tal i com marquen els mandats de Ple, i presentar-se davant de les institucions i veins com a interlocutor i portaveu d’un consens inexistent.
TERCER.- Instar l'Alcalde i el grup municipal de CiU a rectificar i reconduir aquest tema, abstenint-se de fer qualsevol tipus de declaració pública i interlocució amb altres administracions sense que prèviament s’hagi reunit la junta de portaveus per tractar l’assumpte.
QUART.- Abstenir-se en l’exercici del càrrec d'Alcalde a formular públicament, criteris d’orientació política partidista, en els aspectes concrets citats anteriorment, i s’apliqui a prestigiar l'Institució i garantir la neutralitat necessària per a abordar els reptes de la gestió equitativa del be comú.