miércoles, febrero 14, 2007

El centre de tractament de residus municipals del Vallès Occidental es construirà a Vacarisses

El centre de tractament de residus municipals del Vallès Occidental es construirà a Vacarisses, segons ha adjudicat aquesta tarda per concurs públic el Consorci per a la Gestió de Residus d’aquesta comarca. L’adjudicació s’ha fet per un import de gairebé 75 milions d’euros al grup d’empreses Hera, Fomento de Construcciones y Contratas i Urbaser. A més de la proposta adjudicatària, s’havia presentat a aquest concurs el grup d’empreses Cespa–Ferrovial.
L’adjudicació, l’ha dut a terme el Ple del Consorci després de la reunió extraordinària del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, reunit expressament per conèixer les dues ofertes. La nova infraestructura gestionarà residus municipals i inclourà instal·lacions de tractament de la resta (els residus que no són objecte de recollida selectiva) i de matèria orgànica recollida selectivament (restes de menjar i fracció vegetal). Tindrà una capacitat de tractament de resta de 245.000 tones/any, i de gestió de matèria orgànica de 20.000 tones/any en una primera fase, i 20.000 més en una segona fase.
La posada en funcionament de la nova instal·lació de Vacarisses permetrà la clausura i restauració de l'actual dipòsit controlat de coll Cardús. La planta forma part de la planificació per al període 2005-2012 d’una sèrie de centres de tractament que abasta tot Catalunya: el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió dels residus municipals de Catalunya. L’inici de la construcció de la infraestructura es preveu per a aquest any 2007 i l’entrada en funcionament, per al 2009.