domingo, febrero 11, 2007

La 'Campanya contra el Quart Cinturó' denúncia l'absència de dotacions pressupostàries per a algunes de les licitacions

La 'Campanya contra el Quart Cinturó' ha denunciat avui, durant una acció de protesta a Viladecavalls (Vallès Occidental), l'absència de dotacions pressupostàries per a les licitacions que ja s'han atorgat per als trams de Viladecavalls-Olesa de Montserrat i Olesa de Montserrat-Abrera (Baix Llobregat).
La plataforma ha assegurat que els dos trams licitats, en un cas per part del Ministeri de Foment i en un altre per la Societat Estatal d'Infraestructures de Transport Terrestre, s'han fet "per imports que no estan consignats en els pressupostos generals de l'Estat".
A l'acte, en què han participat una trentena de persones, s'ha reproduit el tram que passarà pel barri de Can Trias a Viladecavalls per protestar per la construcció de l'esmentada obra, ja que, segons els membres de la Campanya, "provocarà la fragmentació i la perduda d'espais naturals" i "un augment de la pressió urbanística".
Han criticat, així mateix, que l'autovia passarà a "escassos 50 metres dels habitatges" i que, tot i això, "no solucionarà els àmbits de congestió en la mobilitat quotidiana a la Regió Metropolitana".
També han titllat el projecte d'"arcaic" ja que "no respecta el territori" i "no incorpora els elements bàsics d'una gestió moderna i eficaç: els vectors ambientals i la sostenibilitat".