sábado, enero 13, 2007

Convive organitza una reunió amb els veïns i els partits polítics per parlar del IV Cinturó

El centre cívic Paco Cano va ser l’escenari escollit el passat dia 11 de gener per l’entitat ambientalista Convive per celebrar una reunió amb les associacions de veïns i els partits polítics de Viladecavalls, amb l’objectiu de parlar sobre el IV Cinturó, i d’intentar arribar a un acord sobre les accions a portar a terme en relació al tram que afecta al municipi, tenint en compte que existeix a la població un rebuig al projecte, tal i com està plantejat actualment.
Després de la intervenció que, a mode d’introducció,va protagonitzar el portaveu de l’agrupació promotora de l’acte,l’alcalde, Sebastià Homs, va ser l’encarregat d’obrir el debat, detallant cronològicament les actuacions empreses per l’Ajuntament des del mes de juliol fins el moment. Va recordar, especialment, la decisió presa el passat novembre de no permetre que Fomento iniciés el procés d’expropiacions a Can Trias, fins que no hi hagués, abans, un compromís per escrit en el sentit que s’acatarien les mesures reflectides en l’estudi d’impacte ambiental que a l’any 2003 va elaborar el ministeri de Medio Ambiente.
També va fer esment de la trucada rebuda fa escassament uns dies del cap de gabinet del secretari general d’aquesta àrea, Ismael Pastor, en la què aquest últim comunicava a l’alcalde que faria tots els possibles per desencallar la situació.
Homs va explicar, a més, que esperava que es produís una solució definitiva abans del dia 29 de gener, data en la què Fomento l’ha convocat per a aixecar definitivament les actes d’expropiació.
Per la seva banda, tots els partits polítics assistents van aprofitar l’ocasió per ratificar el seu suport a l’alcalde, tot i que van deixar clar que pensaven que la formació que encapçala Homs estava fent un ús partidista d’aquesta qüestió. Enaquest sentit, van demanar a l’alcalde que no els demanés el seu recolzament quan convingués als seus interessos i, per això, sol·licitaren la constitució d’una comissió a on fossin informats i a on es poguessin discutir totes les novetats que suscités aquest procés.
També van demanar a la màxima autoritat municipal que s’esgotessin totes les vies possibles per tal de propiciar un encontre amb el delegat del Govern a Barcelona, Joan Rangel, tal i com es va acordar en la trobada que tots els partits de la població van mantenir el passat mes de desembre amb el secretari general de Mobili tat de la Generalitat, Manel Nadal, per tal que aquest últim intercedís en aquesta qüestió.
Posteriorment, les entitats convocades van voler també dirhi la seva. Juan Luís del Campo,representant de Convive, va demanar a l’Ajuntament que es decidís a presentar un recurs contenciós administratiu contra el projecte del IV Cinturó, en la seva totalitat, en base al fet que no complia els requisits establerts en l’informe d’impacte mediambiental realitzat a l’any 2003 –sol·licitud que, finalment, pocs dies després, tots els partits presents a la Corporació van optar per descartar, en una reunió que van celebrar per parlar-ne.
La Revista Municipal. Gener de 2007