lunes, diciembre 25, 2006

Cuidem el verd nadalenc

http://www.webgipal.net/viladecavalls/
download/nadal_resp.pdf
Arbre de Nadal:Es fan servir avets altres espècies com avets (gènere Abies spp.), la pícea o l'avet roig (Picea abies). Busca que porti l’etiqueta que que garanteix l'origen i sostenibilitat de la plantació de la qual procedeix.Rega’l un cop per setmana i, i si pots, deixa’l a l’exterior o lluny de la calefacció. Si t’has de desfer d’ell, no el tiris a les escombraries, porta’l a la Deixalleria o fes-ne compost casolà.
El grèvol:És una espècie protegida a Catalunya i que només se'n poden comercialitzar els exemplars propagats en planters i amb autorització.Té gran valor al bosc ja que dóna aliment i refugi a molts animals durant l’hivern. Escolliu altres ornaments i fareu un gran favor al nostre bosc!
La molsa:Les molses són molt importants al bosc per què protegeixen de la erosió, guarden la humitat del sòl,permeten germinar llavors i són l’hàbitat de petits
animals. Millor busqueu alternatives a la molsa per als pessebres, com ara, gespes artificials o naturals, sorra,pedres, o bé que la reutilitzeu.
El vesc, el galzeran i altres espècies:El vesc, el galzeran i altres espècies com el boix, el càdec i la savina són també aliment per als animals al’hivern, tot i que no estan protegits cal respectar-los per seguir mantenint les seves funcions.
Les pinyes:Recorda que per collir pinyes de pi pinyoner s’ha de tenir llicència.
Evitem, l'excés de llum:Per tal de no provocar una autèntica contaminació lluminosa i reduir el consum de llum:
- Limita la il·luminació al vespre.
- Fes servir llums de baix consum (microbombetes, fibra òptica, etc.).
- Fes servir elements decoratius no lluminosos.
Fem un consum responsable ambientalment...
- Modera el que puguis la generació d’envasos i embolcalls.
- Recorda dipositar correctament els materials de rebuig en el contenidor que toca i recorda que podem dur les ampolles de cava a la Deixalleria
- No regalis mascotes si després no les podràs mantenir...
Sigues responsable amb els animals!!! No són un regal qualsevol.