miércoles, febrero 06, 2008

Ple ordinari gener 2008 (III): el nou pont de Sant Miquel de Guanteres

http://lluissoler.

El passat ple es va aprovar l'adjudicació de les obres de construcció del nou pont sobre les vies de RENFE de Sant Miquel de Guanteres. Sens dubte, es tracta d'una bona notícia. Aquest és un tema que s’arrossega des de fa anys i que el grup d’ICV ja va començar a plantejar a través de mocions al ple. Si fem una mica de “memòria històrica”, segurament alguns de vosaltres recordareu la situació convulsa que vam viure l’any 2005 a un ple de l’anterior legislatura –amb tres manifestacions simultànies- on es va tractar el tema del pont. En aquell ple es va arribar a un acord que totes les forces polítiques vam assumir.

No oblidem tampoc que aquest ha estat un tema reivindicat pels veïns i veïnes a través del procés de pressupostos participatius que vam impulsar des d’Esquerra la passada legislatura. En aquell moment, el compromís adquirit per l’equip de govern va ser que l’obra s’executaria en dos anys perquè en un sol any no es disposava de prou finançament.

Tot això, com us deia, passava l’any 2005, quan el grup municipal d'Esquerra teníem responsabilitats a l'equip de govern. El projecte del nou pont fa molt temps que està redactat i enllestit. Incomprensiblement, estem a l’any 2008 i l’obra encara no s’ha començat a executar.

El tema del nou pont ja va ser tractat durant el passat ple de 27 de setembre, i des d’Esquerra vam preguntar aleshores si l’equip de govern havia fet moviments per cercar ajudes econòmiques. En aquell ple, l’Il·lustríssim Alcalde ens informar que tenia una reunió pendent amb el seu homòleg a Terrassa per tractar el tema del finançament de la construcció del nou pont. A hores d’ara, i ja han passat quatre mesos, encara no se’ns ha informat formalment si en aquella trobada es va arribar a algun tipus d’acord entre els dos ajuntaments. Suposo que això és una mostra de la "bona salut democràtica" a la qual es referia l'Il·lustríssim en aquest últim ple.

Malgrat tot, sembla que el finançament de l'obra està clar -aquí si que hem pogut accedir a la documentació-, i és per això que el nostre vot va ser favorable a l'adjudicació. Com us deia al principi de l'anotació, és una bona notícia i desitjo que durant aquesta legislatura sigui una realitat.