martes, febrero 05, 2008

Ple de gener: les pedres de l'equip de govern

http://carlesrh.blogspot.com

Us deixo algunes anotacions del Ple de dijous:

- Tal com publica avui el Diari de Terrassa, l'equip de govern va votar en contra de la Moció d'ICV que proposava la creació del Síndic de Greuges de Viladecavalls. L'argument de CiU i PVA és que si ja existeix el Síndic de Catalunya i ho fa tant bé, no cal que a Viladecavalls en tinguem un.
Tal com recull el Diari, nosaltres vam dir que no parlàvem de suplantar cap càrrec, sinó d'apropar el servei al ciutadà i que l'equip de govern s'estava negant a l'enfortiment democràtic de l'Ajuntament sistemàticament.

- Conjuntament amb els companys d'Esquerra, vam presentar una Moció donant suport a la campanya ciutadana Més català al Diari de Terrassa. Finalment CiU va votar a favor i la Moció va aprovar-se amb l'abstenció de PSC i PVA.

- Des d'ICV vam presentar una altra Moció que proposava la destinació de l'1% dels ingressos de l'Ajuntament a solidaritat i cooperació, a més de la potenciació de la figura dels agermanaments amb poblacions del Sud en aquest mateix sentit. Finalment la Moció va ser rebutjada per l'equip de govern argumentant que ja s'estava fent prou en matèria de cooperació destinant el 0'8%. La meva resposta a la portaveu de CiU va ser que "no entenem perquè voten en contra d'aquesta Moció i menys amb aquesta argumentació buida de contingut".

- Per últim, des d'ICV vam presentar una Moció demanant el reobriment a curt termini de l'Escola Taller i el cessament de la titular d'ensenyament, Regina Parellada.
L'equip de govern va votar en contra ja que, segons ells, l'escola genera un dèficit que no tenen la voluntat d'assumir; i la Regina Parellada al seu parer ho ha fet molt bé. No vull imaginar-me quin concepte de responsabilitat política té aquesta dona en particular, i l'equip de govern en general.

Per d'abordar el torn de precs i preguntes vam portar un roc del C/Salvador Dalí per tal de provar el mal estat de l'asfalt d'alguns carrers de Viladecavalls. Ja ho denunciàvem fa mesos, i vaig prometre que portaria una pedra al Ple.
Pot semblar anecdòtic, però és un exemple de la manera de governar de CiU i PVA: grans infraestructures vs. l'oblit de les obres i serveis bàsics, que afecten a la vida quotidiana dels veïns i veïnes de Viladecavalls.

Algunes d'aquestes propostes estaven recollides al nostre programa electoral i d'altres responen a la necessitat de fer front a problemes actuals del municipi des d'una altra manera de fer política més moderna i transparent i menys caciquil.

Salut!

P.D.: Recordeu que avui a partir de les 20h parlarem sobre homofòbia i educació amb la Diputada Laia Ortiz a la Sala Polivalent de la Biblioteca. Eteu tots convidats!