miércoles, enero 30, 2008

PSC, ERC, ICV-EA de Viladecavalls, proposen la obertura d’un expedient informatiu a l’alcalde, per determinar si ha exercit mobbing laboral

http://viladecavalls-francisco.blogspot.com

El dimecres 23 de gener la treballadora municipal i tècnica municipal d’educació, Cesca Berenguer, es va reincorporar a la seva plaça, després d’una estada de baixa per malaltia i l’alcalde li va manifestar que la acomiadava, tot i reconèixer l’improcedent de l’acomiadament.
L’argument administratiu exposat, es l’amortització del lloc de treball de tècnic d’educació.Atès que l’esmentada treballadora porta a l’Ajuntament de Viladecavalls mes de 15 anys, amb diverses tasques, sense cap amonestació, apercebiment o queixa al seu expedient i que l’amortització d’aquesta plaça modifica l’estructura tècnica i funcional de l’Ajuntament, sense cap informació al conjunt del Consistori, i sense tractar-se a cap Comissió Informativa.
Atès que l’acomiadament de qualsevol treballador/a de l’Ajuntament s’ha de realitzar amb criteris objectius i arguments que justifiquin la mesura, i no amb funció dels interessos del partit governant, o posicionaments personals.
Els GGMM. del PSC, ERC, ICV-EA proposem al Ple del proper 31 de gener l’adopció dels següents acords:
PRIMER.- Confirmar en les funcions de la seva plaça a la treballadora municipal Cesca Berenguer.
SEGON.- Obrir un expedient informatiu per determinar si l’alcalde s’ha ajustat a dret, o s’ha extralimitat en les seves funcions, i la seva actuació es compresa en la tipificació de assetjament o mobbing laboral.
TERCER.- Lamentar aquest tipus d’actuacions que deterioren l’imatge pública de l’institució i el seu càrrec més representatiu, fomentant d’incertesa i la precarietat dels llocs de treball de la plantilla municipal.
QUART.- Presentar les conclusions de l’expedient informatiu, a fi de prendre determinacions, al proper Ple ordinari de març.