lunes, enero 28, 2008

La Glòria Ullés, no ha dit adéu, sinó fins ara...

http://viladecavalls-francisco.blogspot.com

Marxa voluntàriament del Consistori de Viladecavalls, la portaveu de ERC, Glòria Ullés, Lluís el seu company de Grup municipal serà el nou portaveu, i la nova regidora es altra Gloria que ara mateix es la presidenta de la secció local d’ERC.
Això forma part de la vida dels partits i les persones adscrites, compromeses amb uns criteris, idees i valors, destinats a millorar les coses, a treballar pels demes. La política nomes es una professió per uns quants i si es cert que alguns viuen d’això i fins i tot s’aprofiten, la gran majoria fa prestació del seu temps, dels seus esforç, amb remuneracions míseres o sense cap sou.
D’altra banda la política municipal no es la política, en el sentit habitual que s’entén. La política municipal es la petita política, amb moltes satisfaccions personals i també amb moltes insatisfaccions, desagraïments i duresa, segons el lloc a la Corporació. Quant com ara es te un alcalde amb les dèries d’aquet, l’estada a la política municipal es una heroïcitat.
La Gloria marxa del lloc sense marxa enrere de les seves conviccions, menys encara per les dificultats que ara viu la seva formació i d’altres, al poble. Senzillament té altres coses que requereixen la seva atenció, a l’àmbit personal, però no deixa el seu compromís polític. La Gloria ha mesurat la seva decisió, es una dona seriosa, formal, que sap el que li toca fer, però el Consistori perd una excel·lent representant del municipi.
No sabia res de la Gloria abans de la seva incursió a la política municipal, encapçalant el projecte d’ERC. Vaig passar del desconeixement, a la curiositat de veure una dona, la primera, al capdavant d’un partit a la localitat. Jo crec que ho ha portat prou be.
Varem tenir desacords politics, ara crec que va ser més per el desconeixement que generava desconfiança, que no pas pel qualsevol altra qüestió. Els eren nous i arribaven, nosaltres ja hi eren, tenien experiència a la vida municipal.
Varem arribar a l’enfrontament obert quant ERC va pactar amb CIU, però amb la sucesiò de l’alcalde Felix Farre per Sebastià Homs, van encertat de ple al trencar el pacte. Podien recolzar i continuar al poder i van dir prou, tot i que amb relació nomes a la persona de l’alcalde. Però van tenir clar que amb Sebastià Homs, la política municipal seria altra cosa i ho van deixar.Després i fins ara, tot va ser diferent, varem tenir les possibilitats de tractar conjuntament els temes, els problemes, les decisions, i varem trobar la cultura de compartir objectius per avançar, per ajudar a resoldre els problemes del municipi.
Llàstima dels moments que no varem veure, sospesar, valorar, amb projecció suficient de futur, el primer quant li varem demanar ajudar a l’alternativa de govern PSC-ICV, i el segon l’absència d’una moció de censura a l’alcalde Sebastià Homs, per part de l’oposició...
El temps dona experiència, amb això esta tot dit. Tots varem treure aprofitament i coneixements, i cal dir que ERC, el Lluis i la Gloria aprenen ràpid. La Gloria es un actiu molt important per ERC a Viladecavalls. La seva aportació per un projecte global de progrés i catalanista, de les esquerres a Viladecavalls, es inestimable.
Aquesta dona te molts bones qualitats. Confesso que no nomes en cau be, l’estimo, perquè es fa estimar. El Lluís, ho fa be i encara millorarà molt. Es jove i te temps. Però trobarem a faltar a les discussions, a les charrades la presencia de la Gloria, tot i que no ha dit adéu, sinó fins ara...