miércoles, enero 30, 2008

Glòria Ullés deixa el ple de Viladecavalls equiparant Homs a algú capaç de mentir sense escrúpols i fer favors a amics

http://www.vilaweb.cat/
M. CARRERA. EL PUNT
Finalment no es van complir les seves suposicions i va poder intervenir. La portaveu d'ERC, Glòria Ullés, va deixar dilluns l'acta de regidora al ple de Viladecavalls, dedicant el seu discurs final a l'alcalde convergent, Sebastià Homs, tot i que en cap moment no el va citar. Ullés, que renuncia al càrrec per una oportunitat laboral, va assegurar que durant els cinc anys que ha estat edil ha conegut «bona gent» en tots els partits polítics, però també «gent capaç de qualsevol cosa, de mentir sense escrúpols». Sempre sense dir el nom de l'alcalde, Ullés va equiparar-lo a la gent que «no coneix el diàleg», a qui es pensa «que ells són la llei», i va remarcar que aquest tipus de persones, «amb favors als seus amics», desprestigien la classe política. Amb tot, va afegir que esperava que el temps posés «cadascú al seu lloc».
L'alcalde, que va entrar el juny del 2006 en substitució de Fèlix Farré, un relleu que ERC va rebutjar tot marxant del govern, es va limitar a agrair a Ullés «el temps» dedicat a l'Ajuntament, «la tasca» feta i les seves aportacions.
A l'oposició, el portaveu del PSC, Francesc García Cano, va assegurar que amb la renúncia d'Ullés es perdia «una excel·lent representant» i va reconèixer a ERC haver «encertat de ple» quan va trencar el pacte amb CiU. No va oblidar Homs, a qui va qualificar d'«alcalde amb dèries».
Juan Antonio Olivares, d'ICV-EUiA, va aplaudir la decisió de la republicana de no voler mantenir-se en la política més de dos mandats, recordant que si tothom fes igual, s'evitaria una manera de governar que fa «vergonya aliena».
El regidor de Plataforma Viladecavalls Actiu, Paco Vega, al govern amb CiU des del juny passat, no va dir res.
El número dos d'ERC, Lluís Soler, passarà a ser el portaveu republicà i Glòria Serrano, la presidenta de la secció local i número 4 a la llista, podria entrar ja al ple del març. Joan Casasola, número tres, va renunciar a favor de Serrano.