sábado, febrero 02, 2008

L’Alcalde de Viladecavalls manté l’acomiadament improcedent de la treballadora Cesca Berenguer, gracies a la majoria de CIU+PVA

http://viladecavalls
El ple municipal del dijous 31 de gener, va tractar entre altres temes, la proposta de resolució presentada pels Grups Municipals de PSC, ERC e ICV, a la qual a la part dispositiva es plantejava confirmar en les funcions de la seva plaça a la treballadora municipal Cesca Berenguer i obrir un expedient informatiu per determinar si l’alcalde s’havia ajustat a dret, o s’havia extralimitat en les seves funcions, i la seva actuació es compresa en la tipificació de assetjament o mobbing laboral.
La qüestió va ser àmpliament debatuda pels GG.MM. que feien la proposta, que van argumentar entre altres qüestions:
-Que una vegada més les actuacions de l’alcalde deterioren l’imatge pública de l’institució i el seu càrrec més representatiu, fomenta l’incertesa, el clientelisme i la precarietat dels llocs de treball de la plantilla municipal, fomentant la por de perdre el treball.
-Que l’alcalde quant la va acomiadar ja va reconèixer l’improcedent de l’acomiadament, es a dir la feia fora amb premeditació.
-Que l’argument administratiu exposat posteriorment de l’amortització del lloc de treball de tècnic d’educació, era una mentida, donat que aquet lloc de treball o les funcions que cal desenvolupar no es poden deixar de realitzar. Fins i tot la regidora de l’àrea esmentada no sabia rés d’aquesta excusa.
-Que l’esmentada treballadora porta a l’Ajuntament de Viladecavalls mes de 15 anys, amb diverses tasques, sense cap amonestació, apercebiment o queixa al seu expedient .
-Que l’acomiadament de qualsevol treballador/a de l’Ajuntament s’ha de realitzar amb criteris objectius i arguments que justifiquin la mesura, i no amb funció dels interessos del partit governant, o posicionaments personals, i tot apunta que aquestes son les raons, quant a més resulta que segons declaracions de premsa no desmentides, Cesca Berenguer era militant política de CIU, amb carnet del partit.
-Que com l’alcalde va explicar a la Junta de Portaveus altres raons i motius, ho expliques públicament ja que els portaveus no podien perquè havia reclamat el secret segons la llei, i que va tornar a exigir, al mateix Ple, fen intervenir al secretari municipal.
-Que aquesta actuació forma part de una sèrie de mesures de revenja que van començar quant CIU va obtenir la majoria amb l’acord amb el PVA.
L’alcalde no va contestar cap de les qüestions plantejades, i va recórrer al topic de les necessitats d’adequar equips, i el dret de rodejar-se de la gent del seu projecte, obviant que l’Ajuntament no es una empresa privada, ni els treballadors de la funció pública una mercaderia al servei del partit que governa.