viernes, febrero 01, 2008

La proposta del PSC, d´adhesió a la xarxa catalana per a la compra publica ètica, aprovada al Ple municipal de Viladecavalls per unanimitat

El Ple municipal celebrat ahir dijous, va tractar dintre de l´ordre del dia, aquesta proposta deresolució presentada pel Grup municipal del PSC que va ser aprovada per unanimitat del Consistori, i diu el següent:
La globalització de l´economia ha transformat les estratègies comercials de les empreses en tots els sectors. Una de les seves conseqüències es la deslocalització de la producció en països del Sud per a minorar despeses en la producció.
En el món 250 milions d´infants menors de 14 anys han de treballar, i en el sector tèxtil no sempre es respecten els drets fonamentals dels treballadors recollits en la Declaració de la OIT (Organització Internacional del Treball), que son :
-La llibertat d´associació i la llibertat sindical.
-El reconeixement efectiu del dret de negociació col•lectiva.
-L´eliminació de totes les formes de treball obligatori o forçós.
-L´abolició efectiva del treball infantil.
-L´eliminació de la discriminació en l´ocupació.L´Ajuntament no pot ignorar aquesta realitat.
La Xarxa Catalana per la Compra Pública Ètica es una iniciativa d´Administracions publiques catalanes que treballen conjuntament per incloure criteris ètics i socials en les seves compres. En especial, en els subministraments de roba per als seus treballadors i treballadores.
En conseqüència l´Ajuntament de Viladecavalls adopta els següents acords :
1. Adherir-se a la Xarxa per a la compra pública ètica (XCPE)
2. Fomentar la compra pública ètica en la contractació de serveis i l´adquisició de productes.
3.Incorporar clàusules ètiques i socials en els contractes de subministrament de productes i prioritzar que l´Ajuntament practicarà aquest tipus de compra ètica.
4.Difondre el valor de la contractació pública ètica entre la ciutadania.