lunes, octubre 01, 2007

Algunes consideracions del Ple de Setembre

http://carlesrh.blogspot.com
El passat 27 de setembre a les 21h estava convocat el primer Ple ordinari de la legislatura.Amb 21 punts de l'ordre del dia es presentava una sessió llarga i complicada.
Els Plens d'aquesta nova legislatura s'estan caracteritzant per la gran assistència de públic i uns ordres del dia que acaben per aborrir fins i tot a un servidor. No és gens estrany veure a algun/a assistent amb cara de son i badallant. I és que vam acabar amb el punt 21 quan ja eren les 12. Suposo que això de celebrar els Plens cada dos mesos té aquestes coses, la feina s'acumula oi Sebastià?
Per començar amb els temes pròpiament polítics, cal dir que l'equip de govern va aprovar l'ordre del dia tal cual l'havia presentat, sense canviar una coma. Malgrat les intervencions de la oposició, la majoria convergent i en Paco Vega, van tractar-nos com a la part del públic que pot parlar. (Ja que l'altra part no pot dir ni "mu").
Com a coses positives, doncs, el que va sortir publicat en l'article de Diari de Terrassa de dissabte passat: es començarà la piscina de Can Trias, es vol ampliar l'escola Rosella, es començarà a fer el nou pont de Sant Miquel de Guanteres i un parell de places. Molt bé.
El que no surt a la premsa:
- L'equip de govern posa de gerent de Viladecavalls Multigestió al candidat nº 7 de CiU, Josep Faure. Com només van treure 6 regidors, calia que el setè també cobrés de l'Ajuntament. Bon premi.
- L'equip de govern, a l'inici de la legislatura va decidir que com tenia majoria, ja no calia fer comissions informatives; la oposició havia de buscar-se la vida i assabentar-se de les qüestions municipals per la premsa o a internet. Però, clar, el que el Sr Homs i companyia no sabien és que estaven passant-se la llei pel forro i que als municipis de més de 5.000 habitants aquestes comissions són obligatòries. Un atac d'eufòria el té qualsevol, però cal estar millor informat Sr Alcalde. Potser per això ha canviat per tercer cop de secretari?
- Va aprovar-se el pressupost de 2007 quan queden 3 mesos per que el 07 canvii per un 08. Potser que comencem a pensar més a llarg termini i CiU i PVA ens diguin quin Pla de Treball tenen per als propers 4 anys. Quan es signa un pacte de govern no es parla d'això?Bueno, el que si que tenen molt clar és la cadira i el sou de cadascú. Potser s'estimaven més començar per aquí.
Per si un cas, des d'ICV vam preguntar a l'equip de govern els seus objectius en matèries de joventut, benestar social, mobilitat i medi ambient. Sabem quines infraestructures volen construir, però no sabem el valor afegit que volen donar a aquests serveis. Són temes importants per nosaltres.
La resposta de l'alcalde va ser que ens respondria per escrit. Esperem que siguin molts folis.De moment ho deixem aquí. Salutacions a tots els lectors i lectores i la meva enhorabona per la gent que va aguantar les 3 hores de Ple sense despentinar-se.