jueves, septiembre 27, 2007

La Cambra presenta una Guia de Polígons Industrials de la demarcació

El Vallès Occidental és una de les comarques més industrials de Catalunya. Per coneixer-ne més a fons la realitat, la Cambra de Terrassa ha elaborat una “Guia de Polígons Industrials” de la seva demarcació. Terrassa és la ciutat que més activitat empresarial concentra fora dels nuclis urbans, amb catorze polígons i 1.343 empreses. Viladecavalls 3 polígons consolidats.
La guia ha estat concebuda amb dos objectius inicials: d’una banda, conèixer l’estat de conservació i serveis disponibles fora dels nuclis urbans; de l’altra, establir un cens d’empreses agrupades per polígon, ciutat i sector.
Les mancances més generalitzades fan referència als accessos, l’enllumenat, la senyalització, les telecomunicacions i a la deficiència en serveis com Correus, seguretat o neteja. Però tot i la diagnosi aparentment catastrofista, la guia es proposa com una eina positiva per millorar la qualitat dels polígons.
Per l’entitat, això passa per força per la coordinació entre ajuntaments, entitats intermediàries i els propis polígons. Per detectar problemes i buscar solucions cal, que a cada polígon, hi hagi alguna entitat que agrupi les seves empreses, una realitat només existent en vuit polígons de la demarcació.
La guia es comercialitzarà a partir de l’octubre en format CD i no es descarta que més endavant sigui consultable des d’Internet.