viernes, septiembre 28, 2007

Els periodistes defensen a Girona el dret al secret professional

Davant el requeriment fet pels Mossos d'Esquadra als mitjans de comunicació de Girona perquè els lliurin fotografies de les concentracions en què s'han cremat retrats dels monarques, amb l'objectiu d'identificar-ne, més de 50 periodistes han protestat per la citació a l'Audiència Nacional del fotògraf Jordi Ribot, que s'havia negat a entregar fotos de les manifestacions en contra dels Borbons.
Els fotògrafs que cobrien la protesta han reclamat "per la llibertat d'informació" i "pel secret professional dels periodistes" mitjançant cartells que duien penjats al pit. Els fotoperiodistes creuen que l'Audiència Nacional vulnera el dret del fotògraf al secret professional.
-Considerem que el dret dels periodistes a invocar el secret professional, àmpliament acceptat i sovint utilitzat, és aplicable en aquest cas a aquells fotògrafs que no vulguin lliurar el material que els és requerit.
-La feina dels fotògrafs és la d'informar a la societat, no pas la de treballar per oferir informació a la policia.
A ningú se li escapa el rerefons polític que hi ha darrere aquest requeriment i les especials característiques de qui el fa en última instància: un tribunal excepcional de justícia heredat directament del franquisme.