sábado, octubre 28, 2006

L’aprovació del PITC i la licitació del Quart Cinturó irrita a la Plataforma

La PDTP retorna a escena amb un comunicat contundent contra el Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya
La Plataforma en Defensa del Territori i el Patrimoni (PDTP) del Baix Llobregat Nord ha emès un nou comunicat on mostra la seva “oposició frontal” al PITC aprovat a finals de Juliol pel Govern de la Generalitat.
Aquest Pla ha seguit, segons l’organització, un procés administratiu amb greus dèficits que el portarien a la invalidació. Doncs aquest Pla sembla que ha vulnerat la jerarquia administrativa imposada per la Llei de Mobilitat a més d’incomplir la Llei d’Impacte Ambiental.
Però aquest no és l’únic retret que fa la Plataforma, ja que considera que tot el procés de presentació, exposició pública i aprovació ha estat marca’t per una manca de transparència i envoltat de secretisme.
El cert és que aquest Pla ha seguit un recorregut particularment curiós, on el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha redactat aquest document a esquenes del soci de Govern, ICV-EA, que s’hi ha acabat oposant. L’aprovació doncs, s’ha efectuat en comissió de Govern gràcies al PSC-PSOE i amb el beneplàcit a l’ombra de CiU