lunes, octubre 02, 2006

El PSC de Viladecavalls aconsegueix que els veïns i veïnes puguin estar representats a la Junta Local de Seguretat

http://www.socialistes.org/ambit/viladecavalls/Noticies/Noticies Internes/view.asp?id=160150&apt
El ple municipal de Viladecavalls del passat dijous va aprovar per unanimitat una moció conjunta del PSC local i IC-V en la que es proposava la creació del Consell Municipal de Civisme, Seguretat i Prevenció.
Aquest organisme, segons ha estat concebut pels seus proposants i defensors -PSC i IC-V- servirà per vehicular la participació ciutadana en tot allò relacionat amb la seguretat a Viladecavalls. La proposta es basa en la Llei 4/03 d´ordenació de seguretat pública de Catalunya que, en diversos apartats, ja preveu la participació ciutadana en les Juntes Locals de Seguretat que institueix.
L´Ajuntament de Viladecavalls, a proposta del PSC i d´IC-V, ha decidit, així, que el nou Consell, a través de l´ordenació de la participació ciutadana, seveixi per a "optimitzar el coneixement de les necessitats, percepcions i demandes de la població, i millorar l´eficàcia amb què es respòn a les mateixes" , en matèria de seguretat, tal i com estableix l´esmentada norma de l´any 2003. D´aquesta manera, la participació de la ciutadania en la Junta Local de Seguretat de Viladecavalls, es canalitzarà a través del Consell Municipal de Civisme, Seguretat i Prevenció. En el preàmbul del text de la moció unànimement aprovada pel ple local de Viladecavalls, el PSC i IC-V afirmen que, donat el contexte legal en que es fa la proposta, "la participació ciutadana en el sistema de seguretat local no és una concessió testimonial, sinó una necessitat" .